ingezonden foto

Gilo Windekind organiseert succesvol foodmarktje voor het goede doel!

De kinderen van het vijfde en zesde leerjaar van Gilo Windekind organiseerden op vrijdag 17 januari een leuk marktje en het was een groot succes! Juf Soetkin was trots op haar klas, want de kinderen konden met hun zelfgemaakte hapjes en drankjes 328,10 euro inzamelen voor de dieren in Australi ë.

ingezonden foto

De kinderen van de derde graad hebben de afgelopen week hard gewerkt aan hun project. Dit kaderde binnen het thema ’techniek op mijn bord’. Wat klein begon werd door het enthousiasme van de klas uitgebreid tot echte mini-ondernemingen en een marktje als apotheose.
Bij de voorbereidingen bedachten de leerlingen hun eigen bedrijfsnaam, ontwierpen hun eigen logo’s, zochten een product en een lekker recept, berekenden de ingredi ënten en maakten van een ontvouwing van een ruimtefiguur een verpakking. Ook dachten ze aan de marketing: ze maakten uitnodigingen, affiches, reclamefilmpjes, … Donderdagnamiddag werd de eetzaal omgetoverd tot een mini-fabriekje waarin vlijtig koekjes werden gebakken, verpakkingsdoosjes werden geknipt en gevouwen, kraampjes opgezet, … De spanning steeg toen de bestellingen binnen kwamen! Tot vrijdagmiddag draaide de oven op school op volle toeren zodat alle lekkerbekjes konden smullen!
Het harde werk loonde: de kinderen toverden de eetzaal om tot een kleurrijk foodmarktje. Ze stonden zelf achter hun kraampje en ontpopten zich tot ware verkopers! Gezelligheid troef bij de ouders die met hun hapjes en drankjes aan de statafeltjes een babbeltje sloegen en het werk van hun kinderen prezen! De cookiemonsters, garfieldcookies, cupcakes, prinselijke koekjes, smoothies en unicorndrank gingen als warme broodjes over de toonbank!
Op maandag maakten de kinderen de balans op van hun werk: met trots konden zij in hun artikels schrijven over de 328,10 euro winst die ze schenken aan de dieren in Australi ë. Ze leerden niet alleen veel over het ondernemerschap, ze konden ook bijdragen aan een goed doel! Een groot succes waar ze nog lang over zullen napraten!

ingezonden foto