Buurtbewoners voelen zich genegeerd en kanten zich tegen proefopstelling

In een brief aan onze redactie halen enkele buurtbewoners uit naar de beslissing om de proefopstelling ter hoogte van de Tweekerkenstraat, Jamijnstraat, Godveerdegemstraaat en Langestraaat definitief te maken. Ze zeggen niet gehoord te worden en kaarten de onveiligheid aan.

“Vorig jaar werd er bij aanvang der werken aan de spoorwegbrug in Erwetegem   een tijdelijke wijziging in de verkeerssituatie doorgevoerd, niet abnormaal, maar   een paar maand later waren er reeds geruchten (via sociale media) dat de tijdelijke situatie definitief zou worden. Buurtbewoners hebben samen een petitie opgesteld, en met deze naar het stadsbestuur getrokken, maar kregen weinig gehoor. Ook stuurden we een mail naar wegen en verkeer om de situatie aan te kaarten, ze zouden overleggen met betrokken instanties van stad Zottegem.”

“Sommigen beweren dat de huidige situatie beter is, maar niets is minder waar. Zij die dit beweren wonen er niet. Dat het verkeer vlotter verloopt en dat er na openen van spoorwegbrug minder verkeer is zeker niet waar. Op de spitsuren ’s morgens 8u en ’s avonds mag je gerust komen kijken, de file ontstaat niet meer op Jasmijnstraat maar wel laatste stuk Tweekerkenstraat richting Langestraat en van Langestraat richting centrum.”

“Er zouden tellingen gebeurd zijn VOOR en NA de werken, ook zouden betrokken instanties bij de buurtbewoners hun mening gevraagd hebben(daarvan niets gemerkt). De blijvende situatie is vooral ZEER gevaarlijk voor fietsers. De MUG   en ziekenwagen dient steeds een ommetje te maken, een paar minuten kan bij een interventie belangrijk zijn. Wat ons   frustreert is dat er nooit een bijeenkomst is gepland, noch voor het ingaan van de tijdelijke situatie noch bij het invoege gaan van de definitieve. Dat de wijziging definitief werd moesten we opnieuw   via pers en sociale media vernemen. Wij willen terug naar de oude verkeerssituatie.”                                                                                                                                                                                                                                                                                                     de buurtbewoners