VIDEO: Bestuurder tankwagen was 33-jarige man uit Hofstade

De bestuurder van de tankwagen die gisteren om het leven kwam bij het dramatische ongeval in Grotenberge was een 33-jarige man uit Hofstade.

Het ongeval gebeurde gisteren omstreeks 15.30 uur op de N42 in Grotenberge, op een paar honderd meter van het rondpunt aan de Langestraat. De tankwagen, volgeladen met 13.000 liter huisbrandolie, kwam aangereden uit de richting van Wetteren en kwam om een nog onduidelijke reden op zijn zijkant terecht. Een parketdeskundige kwam ter plaatse om de precieze oorzaak van het ongeval achterhalen. Volgens de eerste vaststellingen zou de tankwagen de middenberm geraakt hebben en beginnen tollen zijn. De vrachtwagen zou hierbij over de kop gegaan zijn waarna zijn cabine na het ongeval in de rijrichting van Wetteren lag. De brandweer kwam zeer snel ter plaatse en had de situatie ondanks de vuurzee en de dikke zwarte rookwolk snel onder controle. Toch maakte de jonge bestuurder geen schijn van kans. Volgens ooggetuigen vloog de tankwagen na het ongeval onmiddellijk in brand.

Lees meer via onderstaande links

De NUUS-redactie wil langs deze weg haar diepste medeleven betuigen aan de familie, vrienden en kennissen van Kevin.