©Sophie Richez - Burgemeester Ninove Tania De Jonge

BIN Witkap is de dertiende BIN

Ninove heeft er een nieuw BuurtInformatieNetwerk (BIN) bij. BIN Witkap werd op 5 februari officieel goedgekeurd door de overheidsdienst Binnenlandse Zaken. Dat brengt het totaal intussen op 13 BIN’s, en een 14de  zit in een opstartfase.

“Het is best indrukwekkend dat we op amper vier jaar tijd 13 BIN’s hebben kunnen oprichten. Alles samen zijn er nu meer dan 500 Ninovieters lid van een netwerk, en dat aantal groeit wekelijks”, zegt burgemeester Tania De Jonge. “We zijn de coördinatoren en co-coördinatoren bijzonder dankbaar voor de tijd en energie die ze in hun BIN steken. Samen met de stad en de lokale politie maken ze van onze buurt een plek waar we ons veilig voelen en thuis kunnen komen. Het doet me ook plezier om te zien dat de BIN’s mensen samenbrengen, en ervoor zorgen dat we elkaar beter leren kennen.”

Oplichter

Een Buurtinformatienetwerk (BIN) is een samenwerkingsverband tussen inwoners en de lokale politie binnen een bepaalde buurt (wijk, gehucht, deelgemeente …). Het initiatief om een BIN op te richten, komt vanuit de buurtbewoners. Als de politie een melding ontvangt die een BIN zou kunnen aanbelangen, stuurt ze een bericht naar de leden van het netwerk. Door zo een BIN-bericht kon een inwoner uit Appelterre-Eichem vorig jaar een oplichter identificeren. Er zijn vandaag BIN’s in Appelterre-Eichem, Aspelare, Denderwindeke, Meerbeke, Ninove, Okegem en Pollare.