Omvallende bomen in het domein Breivelde

Begin deze week is tijdens de nacht een boom, een Amerikaanse eik, in één van de vijvers in het domein van Breivelde terecht gekomen. Stad Zottegem vraagt om de afgebakende zone niet te betreden.

De Zottegemse groendienst laat weten dat er in het domein Breivelde een kanjer van een boom in één van de vijvers terecht gekomen is. “Door deze ontwortelde boom is het gelijklopend pad versperd met takken én is het wandelpad aan de andere kant beschadigd. Daarnaast heeft de betreffende boom in zijn val een andere boom geraakt. Hierdoor bestaat het risico dat deze ook plots kan ontwortelen. Om de veiligheid van iedereen te garanderen, werd het aanpalend pad reeds afgesloten. We vragen uitdrukkelijk aan de parkbezoekers om de afgebakende zone niet te betreden. Een aannemer zal
aangesteld worden om de nodige werken op korte termijn uit te voeren.”