Wim Magerman blijft werk maken van Sinksenkermis

Organiseren zit hem in het bloed

‘Ik besef steeds meer hoe belangrijk de Sinksenkermis is in Oosterzele’, zegt drijvende kracht van het Sinksencomit é Wim Magerman. Hij woont wel al een tijdje in Zottegem, maar niets kan hem losweken van Oosterzele. Dat men in Oosterzele de laatste jaren uitpakt met een programma om ‘u’ tegen te zeggen’, is in de eerste plaats te danken aan Wim Magerman, van jongs af aan in de ban van de kermis in Oosterzele, een stuk van zijn leven. Zijn hart zit in Oosterzele, de gemeente waar hij altijd thuis komt. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle)

 

‘De Sinksenkermis nieuw leven inblazen’, dat is een mooiste dingen die ik heb kunnen realiseren’, zegt hij. ‘Gelukkig kan ik rekenen op een enthousiast bestuur van het Sinksencomit é. We denken grotendeels zowat over het zelfde, en dan is het koekenbak’, lacht hij. ‘Ons programma 2020 is al maanden klaar, we hebben zelfs al bepaalde opties genomen voor bands voor 2021. We hopen dat de corona-ellende tegen mei definitief voorbij is, zodat we eens duchtig kunnen feesten van vrijdag 29 mei tot en met woensdag 3 juni. Ook het gemeentebestuur draagt de Sinksenkermis hoog in het vaandel. Het Sinksencomit é hoopt op de editie 2020 veel volk te mogen ontvangen, niet alleen omwille van het uitgebreid programma, maar ook en dat is opmerkelijk door de unieke sfeer’, vervolgt Wim. ‘De liefde voor de Sinksenkermis is mij als jonge knaap eigenlijk al bijgebracht door ‘peetvader’ Julien Lenssens, zeg maar de geestelijke vader van de Sinksenkermis, een man met een lange dienststaat. (Julien overleed op 2 mei 2018). Eigenlijk is hij het die me heeft klaargestoomd, hij blijft in mijn hart’.

Wim Magerman gaat altijd op zoek naar nieuwigheden en voor de editie 2020 is dat niet anders. Op zaterdag 30 mei vanaf 14 u tot 19 u 30, kan je gans de namiddag naar wielerwedstrijden kijken, nieuw is ook de braderie van en door Oosterzeelse ondernemers en handelaars en het kermisontbijt van Con Animo. De kermisreceptie (het succesrijke concept én het stokpaardje van Wim Magerman, R 17), wordt in een nog aangenamer jasje gestopt met meer comfort voor de deelnemers en meer muziek.

Voorzitter Wim Magerman en het bestuur van de Sinksenkermis hebben plannen voor de toekomst en willen een blijvende stempel drukken op de Sinksenkermis in Oosterzele. De kernaspecten van de Sinksenkermis worden niet uit het oog verloren: de banden tussen de Oosterzelenaars sterker aanhalen en van de kermis een uniek volksfeest maken. Onder impuls van Wim werden de feesten vanaf 2017 fel vernieuwd en de programmatie uitgebreid. ‘Op maandag 18 mei organiseren we een persmoment in Stokerij Van Damme, we zetten ook een promocampagne op, brochures zullen rondgedeeld worden, je zal er een wegwijzer doorheen alle activiteiten vinden’, deelt Wim mee. Dankzij heel wat creativiteit en bezieling van het Sinksencomit é blijft de Sinksenkermis in Oosterzele springlevend. ‘Ik ben ook de muziekvereniging Con Animo heel dankbaar voor de prettige samenwerking, ik wil hier speciaal Joris Schepens vermelden, hij is een enorme aanwinst en meerwaarde en voor het Sinksencomit é’, weet Wim, die vurig hoopt dat de Sinksenkermis zal kunnen doorgaan.

We mochten van voorzitter Wim Magerman al een blik werpen op het programma van Sinksenkermis 2020. Daaruit blijkt dat het Sinksencomit é kosten noch moeite gespaard heeft om van de Sinksenkermis 2020 een gezellig, veilig, fantastisch en toegankelijk volksfeest te maken. Elke Oosterzelenaar present op de Sinksenkermis 2020, dat is toch de bedoeling’, knipoogt Wim Magerman.           Reporter 17