Buurtwinkels laten rusthuisbewoners corona even vergeten

Het Zoeteke en De Keyster brengen een attentie voor de bewoners

Ook in het woonzorgcentrum De Zilverlinde in Oosterzele voelen ze de impact van de beperkende maatregelen door het coronavirus. De talloze bezoeken en activiteiten die er doorgaans plaatsvinden, zijn net als in andere woonzorgcentra momenteel tot een minimum beperkt. De bewoners worden echter niet vergeten. Enkele plaatselijke zelfstandigen maken namelijk van de gelegenheid gebruik om hun vrijgevig hart te laten zien. Zo liet Het Zoeteke de paasklokken in De Zilverlinde alvast luiden met de nodige porties chocolade. Naast dat zoethoudertje werden de bewoners ook letterlijk in de bloemetjes gezet door Bloemen De Keyster. Directeur Christian Geenens: “Zulke attenties doen onze bewoners enorm opfleuren, dat is fantastisch om te zien. Iedereen krijgt graag eens een geschenk en dat is bij onze bewoners niet anders. Het zorgt voor kleine geluksmomentjes in een periode waarin vereenzaming altijd om de hoek loert.” Die eenzaamheid wordt alvast volop tegengegaan door het woonzorgcentrum zelf. Zo organiseren ze dagelijks Skype-sessies voor familieleden en wordt er gecommuniceerd via kaartjes, brieven, de telefoon, WhatsApp en de website. Daarnaast krijgen de bewoners van buitenaf ook talloze tekeningen toegestuurd. Om de personeelsleden en de bewoners tot slot zo veel mogelijk tegen het coronavirus te beschermen, zorgde burgemeester Van Durme nog voor voldoende mondmaskers, ontsmettingsalcohol en beschermbrillen. (Annelies)