Politie legt priv éfeestje en barbecue stil. Aanwezigen krijgen een proces-verbaal.

Politie stelt dit weekend 22 processen-verbaal op.


Geraardsbergen. Tijdens het voorbije weekend, van vrijdag 03 april tot en met zondag 05 april, werden er door de politie van Geraardsbergen/Lierde in totaal 22 processen-verbaal opgesteld in het kader van de ‘Coronamaatregelen’. Het gaat vooral om overtredingen inzake het samenscholingsverbod. Een priv éfeest en barbecue werden stilgelegd en de aanwezigen kregen een proces-verbaal. Barbecue ën is enkel toegestaan in gezinsverband of met de mensen met wie u onder hetzelfde dak woont. Niet met buren, vrienden en familie.

Korpschef Jurgen De Landsheer: ‘We zijn heel tevreden over de inwoners die de gevraagde maatregelen goed naleven en zij krijgen een welgemeende dankjewel. We blijven patrouilles op pad sturen om gericht te controleren.Helaas moeten wij vaststellen dat nog steeds de opgelegde maatregelen niet worden gerespecteerd door iedereen. Het is echter van groot belang om zich aan de regels te houden. Personen die dit niet doen zullen geverbaliseerd worden.’