Opening schakelzorgcentrum regio Aalst & Dender-Zuid

Het schakelzorgcentrum regio Aalst & Dender-Zuid is een initiatief waarbij 7 steden en gemeenten participeren: Lede, Erpe-Mere, Aalst, Denderleeuw, Ninove en Geraardsbergen en Haaltert.

Fysiek is Veerle Baeyens, burgemeester van Haaltert, op werkbezoek geweest op de site, ook als vertegenwoordiger voor de gemeentes Lede, Erpe-Mere, Denderleeuw en de steden Ninove en Geraardsbergen. Ook de collega’s waren heel graag aanwezig geweest. Maar we kozen samen bewust voor een afvaardiging.

Als burgemeesters vragen we elke dag, elk uur, elke keer opnieuw, aan onze inwoners, om de maatregelen te respecteren in het kader van niet-essenti ële verplaatsingen.

Net daarom, inzake de regel ‘essenti ële verplaatsing,’ menen we als groep burgemeesters een voorbeeldfunctie te hebben en met z’n allen ter plaatse gaan voor deze opening leek ons dan ook niet te passen binnen deze regel. Om het met de woorden van Fuller te zeggen ‘Een goed voorbeeld is de beste preek’.

Niet aanwezig zijn, zou kunnen getuigen van weinig respect maar laat dit nu n ét niet het geval zijn. Wel integendeel.

Dit schakelzorgcentrum in het Ibis hotel gaat vandaag, dinsdag 14 april, open en we waarderen enorm de inzet en het werk dat al verricht is om de inrichting en de opstart mogelijk te maken. We zijn er met ons allen, vanuit elke gemeente, van overtuigd dat deze schakel, d é zorgfactor binnen onze regio van Aalst tot Geraardsbergen zal versterken.

In tijden van Corona, is dit het belangrijkste: zorg dragen voor onze inwoners. Het samenwerken is hierbij, voor de gemeentes die we vertegenwoordigen, niet alleen ontzettend belangrijk maar fundamenteel.

X