Laptops voor scholen en beschermingsmiddelen voor BWZ dankzij Rotary Zottegem en Innerwheel

De actie, hulp2020, een initiatief van Rotary & Rotaract Zottegem komt nu echt op dreef. De diversiteit van de leden van Rotary en Rotaract toont nu meer dan ooit de kracht van ons netwerk. Met bijna dagelijkse videoconferences kan er supersnel geschakeld worden en kunnen de acties geconcretiseerd worden.

“Samen met de steun van Innerwheel Zottegem konden wij vandaag 38 laptops schenken aan GO! Scholengroep20“, legt Rotari ër Marnic De Clercq uit. “De groep biedt onderwijs aan meer dan 6.000 leerlingen in Zuid-Oost Vlaanderen. De directie zal deze 38 stuks verdelen aan de kinderen van kwetsbare families uit de regio Zottegem. Bovenop de 38 refurbished laptops deed de leverancier er nog een gratis beschermrugzak bovenop. Rotary, Rotaract en Innerwheel hebben hun collega’s serviceclubs in andere steden aangesproken om de tekorten die de scholengroep 20 heeft in andere steden, eveneens proberen in te vulen. Ook in de Basisschool “De smidse” was er nog dringend nood aan 2 stuks. Deze 2 zijn eveneens vandaag geleverd. Daarnaast gingen we ook nog langs bij het maatwerkbedrijf BWZ waar er vraag was voor een minimum aan beschermingsmiddelen. We konden helpen met handschoenen en chirurgische mondmaskers.”