Eerstelijnszone Scheldekracht oproep om zich kenbaar te maken

ELZ Scheldekracht zet zijn helden van de zorg op de kaart

Een concrete oproep aan alle huisartsen, thuisverpleegkundigen, psychologen, ergotherapeuten, tandartsen, apothekers, diëtisten, logopedisten, kinesisten, maatschappelijk werkers, … en alle anderen actief op de eerste lijn – om zich kenbaar te maken,  zodat we ook hen kunnen voorzien van ‘Een dosis Scheldekracht‘!

Want ook als Eerstelijnszone Scheldekracht blijven we botsen op het feit dat er geen totaaloverzicht bestaat van alle eerstelijnsactoren. Door oa het versnipperde landschap, het feit dat niet iedereen is aangesloten bij beroepsverenigingen, doordat er nog niet voor elke beroepsgroep kringen zijn opgericht of doordat nog niet iedereen de weg naar die kringen heeft gevonden, door de GDPR-regelgeving waardoor gegevensuitwisseling niet zomaar kan, …

Als ELZ richten we ons immers naar ‘al onze helden van de zorg’, meer bepaald naar álle eerstelijnsactoren actief in de regio: Wetteren, Wichelen, Laarne, Destelbergen, Merelbeke, Melle, Lochristi en Wachtebeke. We trachten dan ook zoveel mogelijk noden en vragen in kaart te brengen bij onze eerstelijnsactoren, om er vervolgens actief mee aan de slag te gaan. Maar ongetwijfeld vindt niet iedereen de weg naar ons. Anderzijds bereiken onze initiatieven (**) duidelijk ook niet iedereen, voor wie het mogelijks een meerwaarde kan betekenen. Wat oprecht zonde is!

(**bv. inzamel-en verdeelplan beschermingsmateriaal corona, psycho-sociale ondersteuning zorgverleners, opstart cohortrondes / schakelzorgcentra / kringwerkingen, en nog zoveel meer …) 

Deze COVID-19 periode doet ons – nog meer – beseffen dat samenwerking noodzakelijk is om alles zo efficiënt mogelijk te (blijven) organiseren. En dit zowel op lokaal als op bovenlokaal niveau, zowel via monodisciplinaire als via multidisciplinaire samenwerking.

De overheid is grote stappen aan het zetten om van de sociale kaart hét overzichtelijk (GDPR-conforme) instrument te maken. Waar ook zorg en welzijn elkaar meer zullen vinden. Ongetwijfeld hét instrument van de toekomst! Maar voorlopig biedt dit nog niet het antwoord die wij als ELZ en de eerstelijnsactoren momenteel zoeken, om bv.:
– Elkaar en elkaars expertise te leren (er)kennen
– Gerichter te kunnen doorverwijzen en samenwerken
– Op een veilige en efficiënte manier met elkaar te kunnen communiceren
– …

Aangezien de nood en de hoogdringendheid momenteel zo groot is om hier snel stappen vooruit te zetten, starten we dan ook met de campagne: ELZ Scheldekracht zet zijn helden van de zorg op de kaart! Meer info over de campagne vinden jullie hier.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

X