Zware tijden voor de horeca in deze coronatijden

Uitbaters van caf é De Weegbrug (Zwalm) kappen ermee na 9 maanden

Sinds een 9-tal maanden zijn Domien Matthijs en Stefanie Verhoeven de uitbaters van het gekende caf é De Weegbrug in St.-Denijs-Boekel ( vlak bij het station)
Met veel enthousiasme zijn we gestart zegt Domien. “We organiseerden regelmatig een muziekoptreden wat in de smaak viel van onze klanten. Maar deze uitzonderlijke coronatijden hebben roet in het eten gegooid. We staan immers financieel nog zwak en met alle boeken en cijfers er bij te halen hebben we besloten om te stoppen met de uitbating. Het is jammer maar deze uitzonderlijke omstandigheden dwingen ons deze stap te zetten. De hinderpremie van 4000 euro en de dagelijkse bijdrage van 160 euro gaan daar niets aan veranderen. Dit is gewoon overmacht. We hadden het anders gewild maar de feiten zijn wat ze zijn.”
Tevens is de exit uit het coronatijdperk nog niet voor morgen. Domien:” Wat gaat nog mogelijk zijn op caf é en de social distancing wordt een immens probleem.”
Steun van cli ënteel
Beide uitbaters hebben hun eigen accenten ( interieur) gestoken in deze zaak en deze investeringen worden verkocht. Domien:”Onze klanten helpen ons hierbij en wij moeten ze hartelijk bedanken voor de steun die we krijgen. Als dit hoofdstuk is afgesloten zit er niks anders op dan een andere job te zoeken. Dat is nu éénmaal de realiteit maar we kijken toch terug op een aangenaam verblijf in St.-Denijs-Boekel.”