Markske zijn muts staat scheef.

Markske in tijden van crisis – Porky, de liefdespup.

Een ironische blik op de actualiteit door de auteur van 't Spelleke van Lierde.

In de aanloop naar de renaissance nà corona is dit een verplicht nummer. Plooi niet dicht. Voordat je in staat bent om een kansberekening te maken op de mogelijkheid om door corona besmet te raken, dien je de regel van drie te leren. Om een bijna foutloos stukje te schrijven, dien je de basisgrammatica onder de knie te hebben.

Je moet er nu eenmaal door. Als opstapje naar morgen toe zal ik het hebben over mijn jeugdfobie ën. Bloed, spinnen, honden, De Dood. Er zijn filosofen die beweren dat de zin van ons leven er in bestaat om onze angsten te bedwingen.

Ok é, even mijn lijstje afvinken. Je bloed, lieve lezer, kan ik inmiddels wel drinken, maar de afstand is momenteel te groot en een beetje vleermuis houdt zich gedeisd.

Spinnen zijn nèt geen seksspeeltjes en honden zijn mijn beste vrienden geworden. Onze lange tongen hebben we gemeen: we kunnen elkaar muilen tot vèr achter onze wijsheidstanden.

Honden zijn zoals kinderen. Je moet ze opvoeden. Een halve eeuw geleden werden honden gekneed tot psychopathische ongeleide projectielen die van het erf weg katapulteerden om zich te behappen aan alles en iedereen.

Dit is Porky de liefdespup.Porky, een liefdespup op het kruispunt van een Mechelse scheper en een Groenendaal, was de laatste hond van mijn schoonmoeder. Zijn naam had hij zelf niet gekozen. De laatste jaren van zijn leven mocht hij mij zijn baasje noemen. Wij waren close. Er zat m éér wijsheid in die hond dan in de verzamelde aangestoofde hersenpannetjes van onze om en bij de 230 huidige, bijna ex-, tijdelijke, waarnemende, would be en net niet toekomstige nationale federale, regionale en marginale parlementari ërs bijeen. Meer dan een mondvol, maar mij treft geen schuld.

En dan is er nog De Dood. Een onderwerp dat de adem afsnijdt? Een issue voor een nichepubliek?

Porky mag morgen w éér mee doen.

Lees ook:

https://www.nuus.be/2020/03/29/markske-in-tijden-van-crisis-hangjongeren/

https://www.nuus.be/2020/04/13/markske-in-tijden-van-crisis-een-lichtpuntje-in-barre-tijden/

https://www.nuus.be/2020/04/18/markske-in-tijden-van-crisis-eindelijk-radijsjes-zaaien/

https://www.nuus.be/2020/04/20/markske-in-tijden-van-crisis-ik-ben-geen-hoer/

https://www.nuus.be/2020/04/22/markske-in-tijden-van-crisis-lekker-vettig-stuk/