Rotary en Rotaract Zottegem nu ook in de bres voor Brandweer Zottegem, De Smidse, De Kleine Planeet en het Sint-Barbaracollege

Vanmorgen kon u lezen (zie link) dat Rotary en Rotaract Zottegem vandaag 40 laptops schonken aan het OLV-college Campus Centrum, maar ook voor brandweer Zottegem en de scholen De Smidse in Erwetegem en het Sint-Barabaracollege en De Kleine Planeet in Zottegem sprongen de Zottegemse rotari ërs vandaag in de bres.

De grote Rotary- Rotaract-hulpactie vandaag was bovendien lang niet de enige van de voorbije zes weken in corona-lockdown. Lees hierover meer via deze link. “Als deze periode een (medische) oorlog zou zijn, dan zien wij ons team Rotari ërs en Rotaracters als de verzetsstrijders die actie ondernemen om de strijders in de frontlinie te steunen, de vijand te saboteren en tegen te werken op allerlei vlakken!”, verwoordt rotari ër Marnic De Clercq de lange reeks opgemerkte en zeer goed ontvangen reeks hulpacties. “De actie HULP2020.be (check hoeveel geld momenteel al werd ingezameld of doe een bijdrage via deze link ) een initiatief van Rotary en Rotaract Zottegem blijft op volle toeren draaien. Ook deze week, met schenking van nog eens 70 laptops voor Zottegemse scholen, en een pakket van 500 mondneusmaskers voor de Zottegemse brandweer.”

“De organisatie van afstandsonderwijs is gebaseerd op het gebruik van internet en thuiscomputers of laptops, en dat is voor vele gezinnen geen evidentie”, aldus De Clercq. “Dankzij Rotaryleden Jo Dhondt en Dirk Minnaert konden we een groot lot gereviseerde laptops aankopen. Elke laptop werd   door de commissie IT van HULP2020.be grondig nagekeken, voorzien van het recentste besturingssysteem en grondig gereinigd alvorens deze via de scholen te schenken aan de verschillende behoeftige leerlingen.”

Een overzicht van de acties van vandaag:

1. Schenking van 10 laptops voor leerlingen van scholengroep De Smidse en   De Kleine planeet

“In het kader van de actie    Hulp2020.be nam de stuurcommissie contact met deze scholengroep.   Er was dringend nood aan 10 laptops om het digitaal onderwijs voor alle leerlingen mogelijk te maken. Deze vraag bleef niet onbeantwoord en deze morgen werden de 10 laptops, met de nodige social distancing, overhandigd.”

2. Schenking van 20 laptops aan St Barbaracollege campus H Hartplein

“Om als school in deze coronatijden contact te kunnen houden met de leerlingen wordt ook in het St Barbaracollege sterk ingezet op digitale media. Bij de meeste leerlingen stelt dit geen problemen, maar voor een aantal gezinnen is de computer of laptop   in huis geen evidentie. Daardoor dreigen deze kinderen omwille van hun kwetsbare familiale situatie, mogelijks een nog grotere leerachterstand op te lopen. Leraar Johan De Turk kaartte de problematiek van digitaal afstandsonderwijs in kwetsbare gezinssituaties aan bij Yves Petit, voorzitter van Rotary Club Zottegem. Yves is tevens bezieler van de verkeersveiligheidsactie ‘veilig op weg’ waarbij leerlingen in het lager onderwijs op een unieke manier uitgelegd krijgen wat de gevaren zijn van de “dode hoek” bij vrachtwagens en grote voertuigen. Yves regelde via HULP2020 een 20 tal -laptops zodat alle leerlingen hun digitaal lessenpakket zullen kunnen afwerken. Uiteraard zijn directeur Marc De Groote en zijn team enthousiast over dit prachtige initiatief. Het is ook voor zorgcoördinatoren Griet Vergracht en Kurt Van Maldergem van groot belang dat de kinderen de lessen kunnen blijven volgen en zo weinig mogelijk leerachterstand oplopen.”

3. Schenking   van 40 laptops  voor studenten van OLVC campus Centrum

“Vorige week had de school een warme oproep geplaatst nadat een bestelling laptops bij de overheid vertraging bleek te hebben of misschien wel niet geleverd konden worden. Ook deze oproep kwam terecht bij HULP2020.be. Wim Verhaeghe, directeur van Campus Centrum, mocht deze morgen niet minder dan 40 laptops in ontvangst nemen uit handen van   Rotary-voorzitter Yves Petit, en Rotaryleden   Dirk Minnaert en Jurgen en Kurt Van De Meulebroucke.”

4.    Schenking  van 500 mondmaskers  aan  de brandweerkpost  Zottegem.

“Via Rotarylid Pascal De Corte, mocht HULP2020.be   vernemen dat ook brandweerpost Zottegem dringend nood had aan mondmaskers. De brandweer staat in voor de verdeling van de mondmaskers van de federale overheid maar moet zelf instaan voor eigen beschermingsmiddelen. Rotary en Rotaract lieten dit niet blauw blauw en overhandigden deze morgen 500 chirurgische mondmaskers aan Glenn Gosseye, kapitein van brandweerkorps Zottegem.”

” HULP2020. be , – powered by Rotary en Rotaract Zottegem – , blijft zeker en vast nog een lange tijd actief”, besluit Marnic De Clercq. “Er zal immers ook een post-coronatijdperk komen, waar andere noden   zich zullen aanbieden. HULP2020.be roept de Zottegemse bevolking op om mee te doen. Dit kan via de website HULP2020.be waarbij men de verschillende acties kan volgen, zelf acties kan posten of een donatie kan doen vanaf 1 euro.”