Zottegemse sp.a wil meehelpen mondmaskers uit te delen

Stad Zottegem kondigde vorige week aan over te gaan tot de aankoop van mondmaskers die ze vervolgens wil bezorgen aan al haar inwoners.

Het gaat om een herbruikbaar mondmasker dat bestaat uit twee kwalitatieve textiellagen met daartussen plaats voor een filter. Iedere inwoner zou daarbij ook drie filters ontvangen. “Het is nog niet 100% duidelijk hoe het stadsbestuur de verdeling van de mondmaskers zal aanpakken. Het stadsbestuur liet weten dat normaal gezien het stadspersoneel de verdeling zou voorzien, maar dat nog niet zeker is of het mogelijk is om dit te realiseren in gans Zottegem. De gemeenteraadsleden en leden van het sociaal comit é van sp.a Zottegem lieten daarom weten dat zij graag hun steentje willen bijdragen en een volledige deelgemeente voor hun rekening willen nemen” vertelt Louie Van Rijsselberge.

“Het stadpersoneel werkt tijdens deze coronacrisis door en verdient extra hulp” gaat Yana Giovanis verder,  “aangezien de bedeling van die mondmaskers natuurlijk een hele logistieke operatie is. Daarom zijn de sp.a-gemeenteraadsleden, alsook de sp.a-leden van het sociaal comit é bereid om het stadspersoneel bij te staan en mee mondmaskers uit te delen. Allemaal samen geraken we door deze crisisperiode”.