Politie vat een snelheidsduivel in de kraag: 123 km/u in een zone 50

Verschillende rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken.


Geraardsbergen. Het valt op dat het nog steeds minder druk is op de baan. Daardoor hebben heel wat bestuurders de neiging om het gaspedaal extra hard in te duwen! De voorbije snelheidscontroles die politie Geraardsbergen/Lierde hield, maken dit helaas pijnlijk duidelijk. Ook zaterdag 9 mei werden er opnieuw heel wat snelheidsduivels gevat. De hoofdprijs ging naar een bestuurder die tegen 123 km/u in een zone 50 voorbij raasde.

De verkeersdienst van de politiezone Geraardsbergen/Lierde voerde op zaterdag 9 mei van 19u tot 20u30 een verkeersactie met de digitale snelheidsmeter uit op de N496, meer bepaald ter hoogte van kilometerpaal 2 waar een snelheidsbeperking van 50 km/u geldt (bebouwde kom). In totaal werden 167 voertuigen gecontroleerd waarvan maar liefst 40 bestuurders of 24% een te zware voet hadden!

Jurgen De Smet, hoofd van de verkeersdienst, licht toe. “Meer rust op de baan, blijkt voor heel wat chauffeurs een vrijgeleide om het gaspedaal extra te gaan indrukken! We stellen niet enkel meer overtredingen vast, maar de gemeten snelheden liggen ook opvallend hoger. Sommige chauffeurs slagen erin om de toegelaten snelheid met meer dan het dubbele te overschrijden. Dit is onaanvaardbaar en levensgevaarlijk.

De gemeten snelheden liegen er inderdaad niet om. Zo kon politie Geraardsbergen/Lierde in de maand april 2 bestuurders op de bon slingeren die tegen respectievelijk 128 km/u en 136 km/u door een zone 70 raasden. Voorbije zaterdag was de hoofdprijs van ‘grootste zware voet’ weggelegd voor een bestuurder die in de bebouwde kom 123 km/u reed.

Het mooie weer zorgde er ook voor dat heel wat motorrijders zich waagden aan een ritje. Helaas ging het niet bij alle motards om ‘gezellig cruisen’. Zo werden 2 hardrijders onderschept tegen een veel te hoge snelheid zodat hun rijbewijs onmiddellijk werd ingetrokken voor 15 dagen. Verder werd ook een groep van 5 motards geverbaliseerd voor het niet naleven van de coronamaatregelen.  E én motorrijder  – die deel uitmaakte van deze groep – hield zich niet aan de snelheidslimiet én legde daarenboven een positieve speekseltest af.  Ook zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

Burgemeester Guido De Padt betreurt deze escalatie en keurt het gevaarlijk rijgedrag resoluut af. “Ik stap bijna dagelijks door het centrum van onze stad en stel ook dit gevaarlijk wangedrag van vele chauffeurs vast. Ik heb ooit eens een laagvlieger in beslag genomen: ik zal dat nog doen ingeval van herhaling waarbij de bestuurders heel gevaarlijk bezig zijn!”