Uitgegleden paard houdt geen blijvende letsels over in St.-Denijs-Boekel

Uitgegleden paard houdt geen blijvende letsels over in St.-Denijs-Boekel
Gisteren was er een grootschalige reddingsoperatie nodig om een paard dat geklemd kwam te zitten aan de brug ter hoogte van de Caildenberg in Sint-Denijs-Boekel. Het dier maakte deel uit van een tweespan en omdat een van de paarden te kort afdraaide, gleed het van de brug en kwam met zijn poten klem te zitten tussen de afsluiting van de brug. De koetsier slaagde er niet in het paard uit zijn slechte positie te bevrijden en schakelde de brandweer in. Er kwam een kraan van de brandweer van Zottegem aan te pas om het dier terug in veiligheid te brengen. Om ervoor te zorgen dat alles vlot verliep en het dier rustig te houden werd dierenarts J. De Leeuw erbij gehaald. Na afloop bleek dat het dier er geen blijvende letsels zal aan overhouden.