Fuifzaal en feestzaal vanaf 27 mei openbare studeerplekken

Het stadsbestuur van Zottegem laat weten dat de fuifzaal en de feestzaal (Bevegemse Vijvers) vanaf woensdag 27 mei ter beschikking gesteld worden als openbare studeerplekken. Vanmorgen hadden 42 Zottegemse studenten via een open brief een oproep gedaan in die zin. Zie link. Reserveren is verplicht.

“Mocht gezien de coronasituatie de vraag van studenten te groot zijn voor deze ruimtes, kunnen extra locaties worden toegevoegd en zullen de stadsdiensten hiervoor de nodige contacten leggen”, leggen burgemeester Jenne De Potter en schepen Lieselotte De Roover (CD&V) uit.   “De polyvalente ruimte van het WZC Egmont waar we de vorige jaren gebruik van maakten, was uiteraard geen optie. Na overleg met de verschillende stadsdiensten werden twee grote locaties geselecteerd. Het gaat om de feestzaal Bevegemse Vijvers die nu nog wordt gebruikt om de mondmaskers van de stad te
verpakken én de stedelijke fuifzaal. Beide zalen zijn voldoende groot om de social distancing maatregelen te garanderen en toch voldoende studenten te ontvangen.”

Praktisch

“Gezien het beperkte aantal plaatsen en de noodzakelijke veiligheidsmaatregelen is reservatie verplicht”, aldus De Roover. “Dat kan via deze link.   https://outlook.office365.com/owa/calendar/StadZottegem1@zottegem.be/bookings/.” De studeerruimtes zijn open van maandag tot vrijdag, van 9 tot 18 uur. Studenten worden dagelijks verwacht tussen 9 en 9.30 en krijgen een tafel toegewezen. Er zullen ontsmettingsmiddelen voorhanden zijn, en de studenten wordt gevraagd zelf een mondmasker mee te brengen. Ook wordt verwacht dat ze hun voeding en drank meebrengen die ze kunnen koel houden in de frigo’s. Op beide locaties is wifi voorzien, wat in deze tijden ook absoluut noodzakelijk is om goed te kunnen studeren. Er wordt wel gevraagd de PC thuis volledig op te laden. Uiteraard worden er ook een aantal andere afspraken gemaakt met de studenten, zoals de noodzaak om alles netjes en proper te houden en achter te laten, de stilte te respecteren, handen te wassen, social distancing te garanderen, annuleren bij ziekte.”

Het stadsbestuur wenst alle studenten veel succes en duimt voor een mooi resultaat!