Uitvaartzorg Porrez uit Zottegem cre ëert studieruimte

Na een oproep van de Zottegemse studenten om meer studieruimte te voorzien in de stad kwam zaakvoerder van Uitvaart Porrez, Kurt Coppens, op het idee om hun ‘bovenzaal’ open te zetten.

Deze zaal wordt normaal gezien gebruikt voor rouwmaaltijden maar omdat deze niet meer doorgaan omwille van de coronapandemie leek het aangewezen om deze ruimte voor studenten te benutten. Op deze manier wil men bij Uitvaart Porrez zijn steentje bijdragen om zo studenten een stille plek te geven om te studeren. Dit gebeurde allemaal in samenspraak met Burgemeester Jenne De Potter.

De studenten kunnen op een veilige manier studeren. Er is voldoende afstand voorzien. Ontsmettingsproducten voor de handen zijn aanwezig. De ruimte heeft bovendien veel lichtinval en er is een terras om even de benen te kunnen strekken. Men zorgt voor WiFi en de studenten krijgen een aparte ingang zodat ze niet geconfronteerd worden met rouwende families en visa versa.

De ruimte is beschikbaar vanaf maandag 25 mei voor 8 a 10 studenten en dit tussen 8u en 20u. Op zondag van 9u tot 20u. Info in verband met de regels en het reserveren van een studieplek kan via porrez@dela.be