Groen vraagt Geraardsbergen om het bomencharter te ondertekenen.


Geraardsbergen. Groen Geraardsbergen ondersteunt het plan van de Vlaamse Regering om 40.000 bomen te planten. Patrick Franceus (voorzitter Groen Geraardsbergen): ‘Groen Geraardsbergen vraagt dat ook onze stad het bomencharter ondertekent. In onze regio ondertekenden al 8 lokale besturen het charter: Brakel, Denderleeuw, Oosterzele, Zwalm, Wortegem-Petegem, Lierde, Oudenaarde en Zottegem. Geraardsbergen blijft (voorlopig) achterwege. Ondertekenen kan nog tot 15 augustus 2020!’

‘Via het Bomencharter engageren steden en gemeenten zich om een bepaald aantal bijkomende bomen (‘het streefdoel’) te bekomen op het grondgebied van de stad/gemeente. Het Bomencharter vormt dus een instrument om meer bomen te bekomen in Vlaanderen. Op die manier staat het Bomencharter symbool voor de collectieve strijd die we voeren tegen de klimaatopwarming. De telling van het aantal geplante bomen vormt een wezenlijk onderdeel van het Bomencharter.’ Groen Geraardsbergen vraagt dan ook om dit bomencharter  te ondertekenen.