MIG en SU fm weg uit Geraardsbergen naar Sint-Maria-Lierde


Foto: Facebook


Geraardsbergen. MIG en SU fm moeten noodgedwongen Geraardsbergen verlaten. In 2011 werd een locatie voor de radiozender beloofd in het toekomstige Kenniscentrum, maar vorig jaar werd meegedeeld dat er geen plaats is voor beide zenders. Hun locatie in de Nieuwstraat moeten ze ook verlaten en voldoet niet meer aan de gestelde eisen. ‘Voortaan vind je de studio’s van MIG en SU fm langs het Wolfsveld in Sint-Maria-Lierde.’

‘Sinds 2000 was MIG gevestigd in de Nieuwstraat in het stadscentrum van Geraardsbergen. Begin 2019 kreeg ook SU fm er een vaste stek.’ Joachim De Leeuw, Voorzitter vzw Streekradio’s: ‘In 2011 werd ons een locatie beloofd in het toekomstige kenniscentrum van Geraardsbergen. De teleurstelling was vorig jaar dan ook groot, toen ons gemeld werd dat er dan toch geen plaats is voor beide zenders in het nieuwe pand.’

Sint-Maria-Lierde
Na de afwijzing van het stadsbestuur in het Kenniscentrum, zijn beide zenders op zoek gegaan naar een nieuw pand. Het pand in de Nieuwstraat voldeed al geruime tijd niet meer aan de voorwaarden ‘die noodzakelijk zijn voor onze radiozenders en medewerkers’. ‘De huidige eigenaar van het pand in de Nieuwstraat wil daarenboven al enkele jaren af van zijn huurpand.’ Voortaan vind je de studio’s van MIG en SU fm langs het Wolfsveld in Sint-Maria-Lierde.
‘Voor de luisteraars verandert er niets.’ De radiozenders MIG en SU fm blijven ‘de enige radiozenders met elk een frequentie op de flank van de Oudenberg in Geraardsbergen’.

Renteloze lening en subsidies
MIG heeft steeds op de steun en sympathie van de stad Geraardsbergen kunnen rekenen. Naar aanleiding van het hervormde frequentieplan van gewezen mediaminister Sven Gatz kon de de radiozender rekenen op een renteloze lening van de stad Geraardsbergen van €25 000 voor investeringen . Daarnaast heeft de radiozender steeds   van de nodige subsidies kunnen genieten.

Julien Borremans