©Sophie Richez - Burgemeester Tania De Jonge

Stad schenkt waardebon van 25 euro aan haar inwoners

De coronacrisis trof ons allemaal. Gezinnen, maar ook handelaars en horeca. Daarom besloot de stad iedereen een klein duwtje in de rug te geven. Als bedank voor de inspanningen om het virus te helpen indijken. Als stimulans om te kopen bij de lokale handelaars of iets te consumeren in 1 van onze vele horecazaken, en zo ook bij te dragen aan een hopelijk mooie heropstart. Elke gezin in groot Ninove ontvangt midden juli een waardebon van 25 euro, die ze tot en met 14 oktober kunnen besteden bij de lokale handels- en horecazaken (ketens zijn wel uitgesloten van het systeem). Je herkent de zaken waar je je bon kan omruilen aan de sticker die ze in hun vitrine hangen.

Burgemeester Tania De Jonge: “Deze zware gezondheidscrisis heeft elk gezin op één of andere manier getroffen en dat verdient onze aandacht. Ons sociaal leven hervat stelselmatig en deze bon maakt het mogelijk een bezoek te brengen aan onze middenstand en horeca, in de stad maar ook in onze dorpen. Ik hoop dat men de bon goed besteed want hij heef een dubbel doel, onze inwoners een verdiende impuls geven en de middenstand en horeca ondersteunen.”

 Download de stadsapp

Wie een smartphone heeft, kan de Ninove app en de QR-code op de geschenkbon downloaden. Inruilen kan via de papieren bon of via de Ninove App indien je je QR-code hebt gescand.

Schepen voor lokale economie Alain Triest: “Deze bon is een steun in de rug voor onze inwoners, maar ook voor onze lokale handelaars. Naast de vele inspanningen die er al werden geleverd om de heropstart van de lokale economie te ondersteunen, is deze extra impuls van 425.000 euro die zal terugstromen naar onze lokale handelaars, een mooie extra steunmaatregel voor deze sector. Door de koppeling met de stadsapp kunnen Ninovieters trouwens heel makkelijk de bon omruilen.”