Buurtbewoners niet te spreken over erbarmelijke en onveilige situatie rondpunt Bijlokestraat

Buurtbewoners van het rondpunt aan de Bijlokestraat in Zottegem luiden voor de zoveelste keer de alarmbel. “Veel te klein en onverantwoord onveilig”, klinkt het. Bevoegde schepen Evert De Smet laat weten dat er een ‘studie’ werd uitgevoerd.

“Er moet snel iets aan gedaan worden”, zegt Liliane De Lange, buurtbewoners en lid van oppositiepartij Open VLD. Het is trouwens lang niet voor het eerst dat ze haar zorgen mbt het opvallende kleine rondpunt kenbaar maakt. Een rondpunt waar velen door de gebrekkige wegmarkeringen niet goed weten wie voorrang te geven. “Dagelijks vlammen auto’s over het rondpunt”, zegt ze. “Voetgangers die oversteken op het zebrapad worden bijna de benen van onder het lijf gereden. Idem voor fietsers. Zij krijgen daarbij zelfs allerhande verwijten naar hun hoofd geslingerd. Er moet dringend iets aan de rondpunt gedaan worden. Beter voorkomen dan genezen!”

Schepen van Mobiliteit Evert De Smet (N-VA) laat weten dat er op vraag van de stad Zottegem een ‘studie’ is uitgevoerd. “Over de rotonde, de doorgang aan het spoorwegbrugje én over de Arthur Gevaertlaan zelf”, aldus de schepen. ” Er werden een aantal mogelijke oplossingen naar voor geschoven die nu besproken worden (eergisteren nog op de verkeersraad). We werken dus wel degelijk aan een oplossing voor dit lang aanslepende probleem.”

Ter herinnering. Ook de voorganger van Evert De Smet, Matthias Diependaele, had vorig jaar, maanden geleden, al een oplossing aangekondigd. Lees meer hierover via de link hieronder:

Oplossing in de maak voor kleinste rotonde van Zottegem