Lokaal wordt normaal in Oosterzele

Oproep aan land- en tuinbouwers, ondernemers

De Landelijke Gilden van de fusiegemeente Oosterzele en de schepen van landbouw Els De Turck gingen op prospectie op de ‘Lokaalmarkt’ van Gentbrugge. Verser, lekkerder, prettiger en duurzaam winkelen. Een lokaalmarkt is een boerenmarkt met een leuke twist. De lokaalmarkt is meer en meer in. Steeds meer en meer mensen verkiezen te winkelen op een lokaalmarkt. Het is bovendien gezonder én goed voor het klimaat. Kortom, winkelen op een lokaalmarkt is plezant. Je voelt d é passie van de producenten die fier zijn op hun ambachtelijke producten. Ze etaleren vakmanschap en creativiteit. (Reporter 17, ingestuurde foto’s, DDL)

Een activiteit voor de kinderen en een gezellige bar zorgen voor een unieke, sfeervolle beleving. Elke week vind je er naast de trouwe boeren ook een wisselend aanbod. Tijdens de coronaperiode vonden veel klanten ook de weg naar het online bestelplatform dat zo’n lokaalmarkt aanbiedt. Op het platform vind je bijna alle verse en kwaliteitsvolle producten die onze boeren en producenten ook op de wekelijkse markt aanbieden. Zo heb je de keuze of je komt afhalen of liever winkelt met een praatje en wat uitleg erbij.

‘De komende maanden doen we een oproep aan de land -en tuinbouwers en andere creatieve ondernemingen uit de gemeente. Lokaal is de nieuwe normaal! En daar willen we ook in Oosterzele voor gaan’, klinkt het bij Landelijke Gilde, Hilde De Sutter van de Vierhoekhoeve en schepen Els De Turck. Het wordt de bedoeling om ook in Oosterzele onze streek- en hoeveproducten te promoten. Het wordt meer en meer belangrijker om te kiezen voor lokale producenten. Je ondersteunt niet alleen de lokale ondernemers, je zorgt bovendien voor meer sociaal contact. Je maakt kennis met onze eigen landbouw en de ambachtelijke productieprocessen. Lokaal wordt de nieuwe norm. Door de coronacrisis werd lokaal kopen de nieuwe trend. Corona luidde een nieuw tijdperk in, we gaan meer lokaal kopen. De coronacrisis wijst ons ook op de absurditeit van veel verre verplaatsingen, ze zijn niet nodig. Meer nog, ze zijn niet effici ënt. Ook met ons koopgedrag kunnen we een positieve invloed hebben. We kweken nieuwe gewoontes. Het is voor velen een ‘back to basic’. Lokaal kopen draagt bij tot een gezonde en sociale gemeente. Oosterzeels chauvinisme kan toch geen kwaad, passie voor kwaliteit, passie voor wat Oosterzele te bieden heeft. Interesse?   Info: 0473 / 55 50 70, 0498 / 12 76 22.     Reporter 17