Dodelijk ongeval in oefenkoers te Wortegem-Petegem

De eerste oefenkoers op Oost-Vlaamse bodem in Wortegem-Petegem werd meteen een nieuw drama voor de wielerwereld. De amper 20-jarige Niels De Vriendt van het VDM Trawobo cycling team, dat zijn thuisbasis in Gijzenzele heeft, kwam na amper een tiental kilometer ten val in een sloot. Het zag er meteen niet goed uit want de jonge renner kreeg een hartstilstand. De eerste hulp was onmiddellijk ter plaatse en begon meteen met de reanimatie. Niels kwam even bij maar viel terug weer weg. De MUG, die ondertussen ook ter plaatse was, reanimeerde gedurende veertig minuten verder maar kon de beloftevolle renner jammer genoeg niet meer redden. Niels De Vriendt overleed ter plaatse. Wat precies de oorzaak van de val was kon niemand bevestigen. Kreeg de renner eerst een hartstilstand of pas daarna? Verder onderzoek zal dit misschien verklaren. De koers werd meteen stopgezet. Veel renners waren er kapot van. Wat een dag vol koersplezier moest worden eindigde na amper 20 minuten in een verschrikkelijk drama. De renners van het VDM Trawobo cycling waren vorige week nog samen op training. Iedereen keek reikhalzend uit naar die eerst koers. Nu is koers gewoon bijzaak. Via onze redactie willen we ons medeleven betuigen tot de familie, ploegmakkers en vrienden van het slachtoffer.