Illustratieve afbeelding © Pixabay

30 maal betrapt zonder rijbewijs! Chauffeur krijgt 8 jaar cel

Ignas D. behaalde nooit zijn rijbewijs. Toch slaagde hij erin 19 jaar zonder zorgen rond te rijden. Binnen deze tijdspanne werd hij maar liefst 30 betrapt om zonder rijbewijs achter het stuur te kruipen.

In oktober 2019 werd de man 2 dagen op rij door de politie aan de kant gezet.

Voor de Aalsterse politierechter was de maat deze keer meer dan vol: de man uit Erpe-Mere heeft intussen een respectabel aantal veroordelingen voor verkeersovertredingen (vijftig veroordelingen!), waaronder 30 voor het rijden zonder geldig rijbewijs.

Op de koop toe deed de man ook nog zaken als autohandelaar, terwijl hij officieel als invalide van een uitkering geniet.

Niettegenstaande talloze veroordelingen, en uiteindelijk een levenslang rijverbod in 2018 bleef de man volharden in zijn daden.

Ditmaal achtte de rechter het welletjes geweest en sprak dan ook de maximumstraf uit: 8 jaar cel, een boete van 64.000 Euro en verbeurdverklaring van zijn wagen, een BMW 525.

Bovendien moest Ignas D. onmiddellijk naar de cel. Op zijn wens om nog afscheid te kunnen nemen van zijn drie kleine kinderen ging de politierechter niet   in: “Uw gedachten hadden bij uw kinderen moeten zijn, telkens u keer op keer achter het stuur kroop.”