Voormalig secretaris NVA Haaltert stapt over naar Vlaams Belang

De Haaltertse Vlaams Belangafdeling is verheugd om, met Miren Eynatten uit Denderhoutem, een nieuw bestuurslid te mogen verwelkomen. Miren, die eerder dit jaar haar ontslag gaf als secretaris van de lokale NVA-afdeling, maakt de overstap naar het Vlaams Belang. Afdelingsvoorzitter Jan Schelfhout en Fractieleider Pieter De Spiegeleer voegen eraan toe dat de datum van bekendmaking eerder toevallig is, maar dat dit nieuws in de week van 11 juli gebracht kan worden, is een mooi symbolisch extraatje.

“Al geruime tijd sta ik niet meer achter de visie van NVA, noch lokaal, noch nationaal.
Mijn standpunten en die van de partij liepen steeds verder uit elkaar. Dan moet je eerlijke keuzes durven maken.
Ik zocht even mijn toevlucht in een nieuwe studie, en probeerde hier al mijn aandacht op te vestigen. Maar de lust om aan politiek te doen was groter dan wat dan ook.
Ik ging op zoek naar nieuwe uitdagingen. Wie zoekt, die vindt.
Waar NVA geen ruimte gaf om mijn politieke visie en ambitie te ventileren en te benutten, gaf Vlaams Belang mij de kans om in dialoog te gaan.
Na een aantal constructieve gesprekken, heb ik weloverwogen de beslissing genomen om de overstap te maken.
Dankbaar voor deze kans, zal ik mij dan ook 100 % inzetten om de partij nog te laten groeien. Een nieuwe wind doen waaien in Haaltert, op een correcte manier en met duidelijke communicatie is volgens mij al een stap in de goede richting.”