Nieuwe woonwijk in Schendelbeke is klaar voor de eerste bewoners


Geraardsbergen/Schendelbeke. In het landelijke Schendelbeke, bij Geraardsbergen, wordt woensdag 15 juli de nieuwe woonwijk gelegen tussen de straten Ooievaarsnest en Dagmoedstraat, opgeleverd. Het gaat hier om een eerste fase van de uitbreiding van woongebied. De Sociale Huisvestingsmaatschappij Denderstreek wil met dit project tegemoet komen aan de nood aan kwalitatieve en betaalbare woningen in Geraardsbergen en deelgemeenten.

Het patrimonium van SHM Denderstreek omvat ondertussen meer dan 2000 huurwoningen en -appartementen. De teller van koopwoningen staat op 5000. Als sociale huisvestingsmaatschappij stelt
SHM Denderstreek voorop dat het voor iedereen moet mogelijk zijn om kwaliteitsvol, gezinsvriendelijk en betaalbaar te wonen.

De cijfers in de regio Geraardsbergen spreken voor zich: op de wachtlijst staan 1.456 kandidaat-huurders die gemiddeld 4 jaar moeten wachten op een betaalbare woning of appartement en het aantal kandidaat- kopers in deze regio is 43. Uit verdere cijfers waarover SHM Denderstreek beschikt blijkt ook duidelijk dat het vooral gaat om alleenstaanden en jonge gezinnen met maximaal twee kinderen.

De nieuwe wijk is een ontwerp van Architektenburo MAS en is uitgevoerd door aannemer Daman. Het gaat om 50 gezinswoningen van verschillende types, grootte en indeling. Tien van deze woningen zijn volledig
afgewerkte huurwoningen met omheinde tuin en tuinhuis. De overige 40 zijn casco koopwoningen die door de koper verder naar keuze kunnen worden afgewerkt.
Elke woning is uiteraard energiezuinig afgewerkt met hoogrendementsglas, zonnepanelen en een zuinige hoogrendementsverwarmingketel. Verdere groenaanleg en aanleg van voetpaden en opritten worden de komende maanden nog verder uitgevoerd. Vanaf 1 september nemen de nieuwe bewoners hun intrek