10 tips om lokale ondernemers op een veilige manier te steunen

Ondernemers worden wereldwijd hard getroffen door het coronavirus en dat is in onze streek niet anders. Nog meer dan anders dienen we onze lokale zelfstandigen te steunen.

Het is perfect mogelijk om een gulden middenweg te vinden tussen het handhaven van de maatregelen en te ontspannen bij onze lokale horeca bijvoorbeeld. Het is niet alleen mogelijk het is ook broodnodig en niet alleen voor hen, maar ook voor u. Mensen hebben misschien nu nog meer dan ervoor tijd nodig om te ontspannen, om buiten te komen en vanop afstand een babbeltje te doen met iemand.

Hier zijn een paar tips die kunnen helpen om dit op een veilige en leuke manier te doen.

  1. Reserveer tijdig

Om de social distancing te handhaven dient men op sommige plaatsen de klanten verder dan normaal uit elkaar te zetten. Daardoor zijn de plaatsen beperkter. Reserveer dus tijdig.

2. Beperk je tot je bubbel

Ga tafelen of iets gaan drinken met je bubbel. De kans is groot dat je een bekend gezicht tegenkomt en vanop afstand een praatje doen zal best wel lukken. Gebruik daarbij steeds het gezond verstand.

3. Neem uw mondmasker mee

Aan tafel bij je bubbel is het geen probleem om een mondmasker af te zetten, maar wie rondloopt om naar het toilet te gaan bijvoorbeeld en daardoor de social distancing niet meer kan waarborgen dient een mondmasker op te zetten.

4. Registreer je

Ervaring leert ons dat de horeca uitbaters zelf de klant erop wijzen zich te registeren. Maar het is vergeeflijk op drukke momenten dat de horeca uitbater dat even vergeet. Aarzel niet om zelf initiatief te nemen. Het is voor uw veiligheid en voor die van een ander.

5. Geef een cadeaubon

Wat is er leuker om een ander zijn ontspanningsmoment te gunnen of nog beter cadeau te doen. Geef een cadeaubon van een lokale handelaar!

6. Neem take a way

Heel veel zaken hanteren een take-a-way service. Veilig, handig, leuk en lekker.

7. Denk lokaal

Combineer ontspanning met winkelen. Neem de fiets, ga te voet, bezoek de lokale bakker, slager en combineer de gezonde buitenlucht met winkelen.

8. Promoot op sociale media

Steek de lokale handel een hart onder de riem via sociale media. Geef een goede review na een tevreden bezoek. Laat aan je kennissen weten waar je het zo leuk vond om even te ontspannen. Inspireer ze om ook met hun bubbel een veilig uitje te maken.

9. Bereid je online voor bij lokale aankopen

De meeste lokale handelaars hebben prachtige websites met een overzicht van hun assortiment. Neem een kijkje wat ze in aanbieding hebben. Zo kan je uw winkelbezoek op een snelle veilige manier voltrekken.

10. Gebruik uw gezond verstand

Als je de deur uitgaat vergeet dan de ‘Heilige Drievuldigheid’ niet te checken: Portefeuille, mondmasker en gezond verstand.