Oktoberkermis in Herzele uitgesteld tot betere tijden

Dit weekend zullen er geen kermiskramen oprijden op de Herzeelse Groenlaan.  Dit besliste het College van burgemeester en schepenen.

Burgemeester Johan Van Tittelboom (Open VLD) verwijst naar de moeilijke situatie: “De cijfers zijn eigenlijk nergens in Belgi ë echt goed. Brussel gaat zelfs in een mini-lockdown. Samenscholingen op straat worden voortaan beperkt tot 4 personen. In deze omstandigheden is het organiseren van een kermis een delicate zaak. Kermissen brengen immers mensen samen, in een ongedwongen sfeer, terwijl alle maatregelen er op gericht zijn om het aantal contacten te beperken, zelfs op straat. Maar de doorslag is gegeven door het resultaat van de risico-scan van de kermis dat we vandaag kregen. Die draaide uit op oranje. Dan hebben we als college gezamenlijk de knoop doorgehakt en onze verantwoordelijkheid genomen.”

Uitgesteld maar niet verloren.

 Schepen van markten Benjamin Rogiers voegt eraan toe dat het College niet twijfelde aan de goede trouw en de burgerzin van de foorkramers en de vele Herzeelse bezoekers van de kermis… Maar bij het afwegen van de pro’s en contra’s gaven de laatste toch de doorslag. ‘Spijtig, maar helaas… En toch is uitgesteld niet verloren’, zegt de schepen ‘ de foorkramers krijgen later een extra beurt om deze verloren kermis weer goed te maken. En we gaan voorleggen aan de gemeenteraad dat hiervoor geen retributie moet betaald worden’.

Ook de jaarmarkt van 14 oktober en de garageverkoop die met de kermisdagen was gepland, worden geannuleerd. “Enkel de gewone woensdagmarkt zal volgende week plaatsvinden en dit ook op de plaats van de gewone markt.” geeft schepen Rogiers nog mee.