Zottegem krijgt eigen Monopoly editie

Kasteelheer van Leeuwergem worden, of een hotel bouwen langs het Jan De Lichtepad? Binnenkort is het mogelijk in een exclusieve Zottegemse versie van het wereldberoemde Monopoly bordspel. “We gaan de toeristische troeven van onze Egmontstad letterlijk uitspelen,” stelt schepen van citymarketing Brecht Cassiman. “Monopoly Zottegem biedt een uitgelezen kans om onze stad op een unieke manier te verkennen of te herontdekken.” Het spel komt volgend jaar in de handel, maar niet zonder dat de Zottegemnaren hun zeg hebben gedaan over de invulling het laatste vakje.  

Het was “Mister Monopoly” himself  die de offici ële Zottegemse Monopoly-versie — onder erkende licentie van Hasbro – mocht voorstellen aan de pers. In het spoor van onder meer Gent, Antwerpen en Brussel, krijgt nu ook Zottegem het voorrecht een unieke stedelijke versie van ’s werelds beroemdste bordspel, te mogen ontwikkelen. De editie blijft trouw aan het origineel spelconcept, maar wordt in een Zottegems jasje gestoken. “We hoeven niet bescheiden te zijn als het gaat over onze toeristische troeven,” vindt schepen van toerisme & citymarketing  Brecht Cassiman. “Alle locaties van het klassieke Monopoly-spelbord worden aangepast naar typisch Zottegemse straten en bezienswaardigheden. Zo zullen onze winkelstraten hun plaatsje krijgen, maar hebben we ook aandacht voor ons fiets- en wandeltoerisme, en kunnen de Zottegemse kastelen uiteraard niet ontbreken. Bovendien worden ook de kans- en algemeen fondskaartjes doorspekt met ludieke Zottegemse verwijzingen.

Ook voor handelaars

“De kersverse adviesraad toerisme staat ons bij in de invulling van het spelbord, maar er is ook plaats voor Zottegemse handelaars en ondernemers,” weet schepen van lokale economie  Evelien De Both.   “Monopoly Zottegem wordt een eyecatcher, waarvan onze middenstand mee kan profiteren: een unieke kans om een blijvende zichtbaarheid te cre ëren bij een breed publiek. Handelaars die hun zaak graag ingetekend zien in het spelbord, kunnen vóór 19 oktober mailen naar  monopoly@zottegem.be  voor alle info en voorwaarden,” besluit schepen De Both.

Het laatste vakje: online stemmen

“Zottegem heeft te veel moois te bieden om alles op het Monopoly spelbord te krijgen,” geeft schepen  Cassiman  nog mee. “Het laatste woord is dan ook voor de Zottegemnaren: tien locaties of bezienswaardigheden wachten op uw stem om alsnog het spelbord te halen: stemmen kan vanaf 9 oktober tot en met 19 oktober, op  www.monopolyzottegem.be.

Pre-order

Monopoly Zottegem krijgt een gelimiteerde oplage, wat wil zeggen: op is op. Het spel zal in de handel te verkrijgen zijn richting de feestdagen van 2021, maar voor zij die zich willen verzekeren van een exemplaar, is er nu al een exclusieve voorverkoop via  www.monopolyzottegem.be