Inzamelactie winterjassen voor kinderen in Zottegem en Sint-Lievens-Houtem

Inzamelactie winterjassen voor kinderen in Zottegem en Sint-Lievens-Houtem

 

17 oktober is de Werelddag Verzet tegen Armoede.   Op die dag maken we wereldwijd een vuist tegen armoede. Ook sp.a Zottegem en Sint-Lievens-Houtem voeren samen actie. Ze zamelen winterjasjes voor kinderen in. Die winterjasjes worden gedoneerd aan Twinkeltje in Zottegem. “De facturen lopen op. Een winterjas voor de kinderen is duur voor wie de eindjes aan elkaar moet knopen. Door de jasjes te doneren aan Twinkeltje in Zottegem weten we zeker dat ze bij de juiste gezinnen terechtkomen.”

 

“1 kind op 7 groeit in Vlaanderen op in armoede. Uit de kansarmoede-index van Kind en Gezin blijkt dat in Zottegem 8,7% van de kinderen tussen 0 en 3 jaar opgroeit in een kansarm gezin.” laat sp.a-gemeenteraadslid Kurt De Loor weten. “Voor ons is elk kind dat moet opgroeien in armoede er één teveel. Daarom beslisten we om op 17 oktober, Werelddag Verzet tegen Armoede, actie te voeren. En dit zowel in Zottegem als in Sint-Lievens-Houtem.”

 

Leentje Borremans, lid van het sociaal comit é van het OCMW, die mee de actie coördineert vult aan: “Wij willen niemand in de kou laten staan. Veel gezinnen en alleenstaanden hebben het vandaag echt moeilijk om de eindjes aan elkaar te knopen. Een nieuwe winterjas voor de kinderen aanschaffen is vaak moeilijk. Nochtans is dat toch geen luxe? Daarom beslisten we met sp.a om een inzamelactie te houden voor winterjasjes voor kinderen. We vragen aan iedereen winterjasjes die bijvoorbeeld te klein zijn geworden voor de eigen kinderen te doneren. De jasjes die we ophalen bezorgen we aan Twinkeltje, de ruilwinkel van het Huis van het Kind in Zottegem. Zo weten we zeker dat ze bij de juiste kindjes terecht komen in Zottegem en Sint-Lievens Houtem.”

 

“De kinderarmoedecijfers in onze gemeente zijn dan wel niet zo dramatisch als in grotere steden, maar elk kind in armoede is er één teveel,” zegt Tom De Meyer, sp.a-voorzitter en lid van het sociaal comit é in Sint-Lievens-Houtem. “Met onze actie willen we ook kinderarmoede een gezicht geven. Mensen zullen de kans krijgen om te luisteren naar pakkende getuigenissen van mensen die in armoede leven. Het is belangrijk dat iedereen weet dat armoede soms in een klein hoekje zit en dat het eigenlijk iedereen kan overkomen.”

 

Wie een winterjasje wil doneren, kan dat langsbrengen in het Volkshuis (Markt — Zottegem) van donderdag 15 tot zaterdag 17 oktober.   Op zaterdag 17 oktober houden we een extra inzamelmoment van 10 tot 12u op de Markt ter hoogte van Het Volkshuis.   Ook in Sint-Lievens-Houtem kunnen de winterjasjes afgegeven worden; dit kan bij Tom De Meyer (Dries 16 — Sint-Lievens-Houtem) op 17 oktober tussen 10u en 15u of na afspraak op 0499.94.95.55.