136 nieuwe besmettingen in Zottegem de laatste 14 dagen

Het aantal coronabesmettingen in Zottegem blijft stijgen. De afgelopen 14 dagen werden er 136 geregistreerd. De afgelopen 3 dagen waren dat er 46.

Lees de nieuwe maatregelen sinds 23 oktober via deze link.

Lees de communicatie van het AZ Sint-Elisabeth via deze link.

 

Belangrijk

  • De alarmdrempel ligt op een incidentie van 20. Om die te toetsen wordt het aantal nieuwe besmettingen van de voorbije dagen geëxtrapoleerd naar een inwonersaantal van 100.000. Zottegem bijvoorbeeld tel 26.700 inwoners. Geëxtrapoleerd naar 100.000 inwoners worden de 136  geregistreerde besmettingen van de voorbije 14 dagen omgezet naar 510. En dat is meer dan de toegelaten zogenaamde ‘incidentie‘ van 20 en opnieuw het hoogste cijfer dat tot hiertoe werd vastgesteld.
  • Het reproductiecijfer in Zottegem bedraagt momenteel 1,5. Ligt het reproductiegetal onder 1, dan neemt de pandemie in omvang af. Stijgt het getal boven 1, dan neemt het aantal besmettingen toe. Hoe hoger het getal boven 1 ligt, hoe sneller de toename.
  • Het aantal bevestigde besmettingen geeft slechts een indicatie geeft van de omvang van de epidemie. Het werkelijke aantal ligt vele malen hoger.
  • Er worden in deze periode meer testen afgenomen dan in de eerste periode maart/april.
  • Ook niet onbelangrijk. De nieuwe cijfers van Sciensano worden elke dag geüpdatet, maar komen naar verluidt met een vertraging van 2 dagen

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

X