136 nieuwe besmettingen in Zottegem de laatste 14 dagen

Het aantal coronabesmettingen in Zottegem blijft stijgen. De afgelopen 14 dagen werden er 136 geregistreerd. De afgelopen 3 dagen waren dat er 46.

Lees de nieuwe maatregelen sinds 23 oktober via deze link.

Lees de communicatie van het AZ Sint-Elisabeth via deze link.

 

Belangrijk

  • De alarmdrempel ligt op een incidentie van 20. Om die te toetsen wordt het aantal nieuwe besmettingen van de voorbije dagen ge ëxtrapoleerd naar een inwonersaantal van 100.000.  Zottegem  bijvoorbeeld tel  26.700  inwoners. Ge ëxtrapoleerd naar 100.000 inwoners worden de 136  geregistreerde besmettingen van de voorbije 14 dagen omgezet naar  510. En dat is meer dan de toegelaten zogenaamde ‘incidentie‘ van  20 en opnieuw het hoogste cijfer dat tot hiertoe werd vastgesteld.
  • Het  reproductiecijfer in Zottegem  bedraagt momenteel  1,5. Ligt het reproductiegetal onder 1, dan neemt de pandemie in omvang af. Stijgt het getal boven 1, dan neemt het aantal besmettingen toe. Hoe hoger het getal boven 1 ligt, hoe sneller de toename.
  • Het aantal bevestigde besmettingen geeft  slechts een indicatie  geeft van de omvang van de epidemie. Het werkelijke aantal ligt vele malen hoger.
  • Er worden in deze periode  meer testen  afgenomen dan in de eerste periode maart/april.
  • Ook niet onbelangrijk. De nieuwe cijfers van  Sciensano  worden elke dag geüpdatet, maar komen naar verluidt met een vertraging van 2 dagen
X