Digitale cadeaubon ter ondersteuning van lokale particulieren en bedrijven


Geraardsbergen. Het Lokaal Bestuur Geraardsbergen lanceert de cadeaubon #GraagGeraardsbergen. Particulieren en bedrijven kunnen deze digitale bon cadeau schenken aan familie, vrienden of medewerkers die er op hun beurt mee kunnen shoppen bij de lokale handelaars in Geraardsbergen. Met het initiatief wil het lokaal bestuur winkelhieren nog meer aanmoedigen. Momenteel worden alle handelaars volop gesensibiliseerd, de uitrol naar het grote publiek wordt voorzien in december.

 Veel handelaars hebben het door de gevolgen van het coronavirus en de bijhorende maatregelen bijzonder moeilijk: opgelegde sluiting, beperktere uren, minder volk, …  Gelukkig heeft er zich door het coronavirus ook een mooie kentering ingezet: mensen winkelen vaker lokaal om zo de handelaars uit hun eigen stad een hart onder de riem te steken. Dit wil het lokaal bestuur van Geraardsbergen nu nog meer aanmoedigen met de cadeaubon #GraagGeraardsbergen.

Het initiatief strekt zich uit over Geraardsbergen (dus ook alle deelgemeenten) en staat open voor alle handelaars: eetgelegenheden, al dan niet met afhaalmogelijkheid, buurtwinkels, bakkers, beenhouwers, traiteurs, kappers, schoonheidsspecialisten,… De volledige lijst van handelaars zal te vinden zijn op https://shop.kivalo.be/geraardsbergen/. Momenteel worden de handelaars volop gesensibiliseerd om mee te stappen in het systeem. De uitrol naar het grote publiek wordt normaal gezien voorzien in december, afhankelijk van de al dan niet snelle instap van de handelaars.

De cadeaubon is volledig digitaal. Hij wordt digitaal aangekocht en wordt door de handelaar ook digitaal geïnd. Om dit in goede banen te leiden, wordt gebruik gemaakt van het online platform Kivalo: https://shop.kivalo.be/geraardsbergen/.

Met Kerst en Nieuw in het vooruitzicht is de cadeaubon het eindejaarscadeau bij uitstek. Particulieren kunnen hem aankopen als cadeautje voor zichzelf of iemand anders. Bedrijven kunnen er hun werknemers of professionele contacten mee bedanken. Als kers op de taart ondersteun je de lokale handelaar door te winkelhieren.