Zonder honger naar bed in Herzele dankzij het lokaal bestuur van Herzele en buurtwinkels.

COVID-19 treft iedereen, in het bijzonder de kwetsbaarsten onder ons. Om deze gezinnen te helpen deze moeilijke tijden door te komen, werkt het lokaal bestuur van Herzele samen met ‘Zonder Honger naar Bed in Herzele’. Deze organisatie deelt voedingsmiddelen uit aan kwetsbare burgers.  

“De samenstelling van deze voedselpakketten gebeurt door ons”, legt schepen van Sociale Zaken Hilde Van Impe uit. “We werken hiervoor samen met drie buurtwinkels uit Sint-Antelinks, Woubrechtegem en Sint-Lievens-Esse”.

“Elk van hen maakt 20 kant en klare pakketten die dan door onze vrijwilligers verder worden verdeeld”, aldus Mandy Matthijs van Zonder Honger naar Bed in Herzele, die ook instaan voor de screening.

“Het lokaal bestuur Herzele bekostigt de pakketten,” geeft schepen Van Impe nog mee, “op voorwaarde dat deze bestaan uit gezonde en kindvriendelijke producten”.

De pakketten worden geleverd in de maanden september, oktober en november, telkens op het einde van de maand. Dat is volgens schepen Hilde Van Impe niet toevallig: “Heel wat gezinnen hebben het op het einde van de maand immers moeilijk om de eindjes aan elkaar te knopen”.