Jongeren plegen roofoverval met mes

Vrijdagavond pleegden twee minderjarigen twee roofovervallen in het centrum van Brakel. Lees onze eerste melding hierover via deze link.

Een rooftocht, anders kan je niet omschrijven hoe twee minderjarigen vrijdagavond hun slag sloegen in Brakel. Eerst beroofden ze een vrouw die aan het wandelen was in de buurt van Olsa Brakel en daarna viseerden ze een man die net geld had afgehaald in het Fortiskantoor in de Brusselsestraat. Ze droegen telkens een bivakmuts en waren gewapend met een mes. Na meldingen door getuigen volgde een klopjacht van de politie, met ondersteuning van ploegen uit de zone Zottegem/Herzele/Sint-Lievens-Houtem, die leidde tot de arrestatie van de twee verdachten in de Kasteelstraat. Verschillende lezers meldden ons een uitgebreide politieactie in het centrum van Brakel. Die was ingegeven om het mes te vinden waarmee de jongeren de roofovervallen hadden gepleegd. Volgens getuigen werd het mes immers in een bloembak weggegooid.