Fietssnelweg in Oosterzele wordt stuk groter

Nieuw deel tussen Scheldewindeke en Moortsele geopend

Schepen Christ Meuleman trekt al jaren aan de kar van de realisatie van een fietssnelweg tussen Zottegem en Melle. Zijn droom wordt alweer een stuk werkelijkheid. De fietssnelweg F417 Melle — Zottegem (16 km) loopt over een totale lengte van 9,3 km op het grondgebied van de fusiegemeente Oosterzele. Een nieuw deel tussen Scheldewindeke en Moortsele is open en ingereden. Het betreft een lengte van 1,4 km. Als dat geen goed nieuws is voor de fietsers én wandelaars. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle)

Het pad in asfalt is 3,6 m breed en is verlicht. Het project is gefinancierd door de provincie Oost — Vlaanderen en de Vlaamse Overheid. Er hangt een prijskaartje aan van 734.116 euro voor het fietspad en 39.356 euro voor de verlichting. Het traject tussen Moortsele (Van Thorenburglaan) en Scheldewindeke (Roosbroekstraat) verbindt nu de kernen van Moortsele en Scheldewindeke. De werken blijven gestaag opschieten, op het grondgebied van de fusiegemeente is nu nog 3,8 km aan te leggen. Als alles naar wens verloopt, zou de verbinding naar Elene begin 2021 gerealiseerd worden.   Reporter 17

X