Warme Winterse Wensen-actie #hartvoorzottegem

De komende kerst- en nieuwjaarsperiode wordt er een helemaal anders dan anders. De strenge coronamaatregelen blijven gelden en we vieren dit jaar op afstand van familie en vrienden. Het is een moeilijke, donkere decembermaand voor velen en de eenzaamheid kan hard toeslaan. Daarom slaan verschillende stadsdiensten de handen in elkaar en lanceren we de Warme Winterse Wensen actie!

“We doen een oproep aan álle Zottegemnaren om zoveel mogelijk wenskaartjes te verspreiden in onze stad. Niet enkel bij vrienden en familie, maar ook in jouw straat bij een nog onbekende buur, tijdens een wandeling bij het mooist versierde huis, of voor iemand die je niet kent. Ga creatief aan de slag, haal die oude stapel kerstkaarten boven, laat de (klein) kinderen een leuke tekening maken, schrijf een grappige boodschap… alles kan en alles mag! Wat we hiermee vooral willen bereiken is het verspreiden van warme, bemoedigende wensen voor iedereen.

Zo maken we samen kerst en nieuwjaar iets vrolijker en worden de donkere dagen, zeker voor de meest eenzamen, een beetje lichter,” zegt burgemeester Jenne De Potter.

#Wandelwensen

Een wandelwens is een kaartje met een wens of compliment dat tijdens een wandeling in de brievenbus van iemand uit jouw buurt wordt gepost, of bij iemand die wel een hart onder de riem kan gebruiken. “Dit is een initiatief van Sport Vlaanderen waar de sportdienst van Zottegem zich maar wat graag mee voor inzet. Want sporten moet je blijven doen, en op deze manier maak je niet alleen een gezonde wandeling, je verspreidt ook warme wensen in donkere dagen,” vertelt schepen van sport Brecht Cassiman. Je kan zelf jouw wandelwens maken, downloaden via zottegem.be/hartvoorzottegem of een gedrukte versie afhalen aan de balie van het Zwembad en van Administratief Centrum Sanitary.

#Kerstkaartenbus

Na de Hemelpostbus, zorgt CC Zoetegem nu ook voor een Kerstkaartenbus. Deze staat nog tot 4 januari voor het oude stadhuis op de Markt. Iedereen die een hartverwarmende wens wil schrijven voor een onbekende mag dat daar ongeadresseerd posten in de Kerstkaartenbus. We zorgen ervoor dat alle kaarten terecht komen bij iemand die écht een opbeurende wens kan gebruiken. “Een leuke kleurplaat werd verdeeld aan leerlingen van de lagere scholen in Zottegem, en ook wie een pakketje afhaalt bij de bib krijgt deze mee. Laat je (klein)kinderen dus naar hartenlust kleuren en schilderen, je maakt er niet alleen hen maar ook iemand anders gelukkig mee! We nodigen uiteraard ook alle wandelaars uit om op hun tocht een stop te maken in het centrum en massaal wenskaarten te posten,” besluit schepen van cultuur Lieselotte De Roover. Delen is lief, en mag met de hashtag

#hartvoorzottegem.

Zo inspireer je ook anderen in Zottegem om deze moeilijke periode voor iedereen beetje warmer te maken.

X