Geen Krakelingenstoet in 2021


Geraardsbergen. Na de annulering van Krakelingen en Tonnekensbrand 2020, eerst door het stormweer en daarna door de coronacrisis, zal de Krakelingenstoet met zijn meer dan 1.000 participanten eveneens in 2021 niet kunnen doorgaan in zijn traditionele vorm door de Covid-19 pandemie. In de verschillende deelgemeenten zal ook Walmkebrand in het belang van de volksgezondheid niet georganiseerd worden.

De dienst Cultuur en het Krakelingencomit é willen uiteraard deze eeuwenoude traditie niet onopgemerkt laten voorbij gaan en zijn volop bezig met het uitwerken van een alternatief programma.  Het comit é bekijkt onder andere hoe de traditionele elementen en rituelen (brood, vis, wijn en vuur) op een creatieve manier aan bod kunnen komen in dit alternatieve Krakelingengebeuren. Ook voor Tonnekensbrand — de sfeervolle afsluiter van dit dubbelfeest – wordt gekeken naar een alternatieve invulling.

“Er wordt een tentoonstelling gepland met attributen uit de stoet, oude affiches en vooral veel foto’s uit de rijke geschiedenis van ons dubbelfeest. We koppelen hier tevens een leuke wedstrijd aan met als hoofdprijs de gouden krakeling”, zegt schepen van Cultuur Ann Panis. Wie foto’s heeft en deze ter beschikking wil stellen voor de tentoonstelling kan deze binnen brengen in het infokantoor Visit Geraardsbergen of mailen naar krakelingen@geraardsbergen.be. Hou zeker de Facebookpagina’s ‘Stad Geraardsbergen’ en ‘Visit Geraardsbergen’ in de gaten voor alle updates omtrent het alternatieve dubbelfeest Krakelingen & Tonnekensbrand.

X