Project Droombergen valt in de prijzen!

De Vereniging van Openbaar Groen maakte op 17 december alle winnaars bekend van de Openbaargroen-awards 2020. E én van de genomineerden, het project Droombergen, eindigde als derde laureaat in de categorie speelgroen. Ze moesten nipt de duimen leggen tegen projecten uit Antwerpen en Brugge. Het is al de tweede keer dat Droombergen in de prijzen valt, eerder won het project begin dit jaar de Groene Pluim.

Schepen van leefmilieu Leen Goossens reageert zeer tevreden: “Natuurlijk hadden we met dit prachtige project graag gewonnen maar de bronzen medaille is een zeer mooie erkenning voor al diegenen die meewerkten aan Droombergen. Het is het bewijs van een leuke én constructieve samenwerking tussen het stadsbestuur en de lokale buurtwerking Oombergen. Ook bedank ik graag het bestuur van de kerkfabriek en de directie van de lokale kleuterschool “klavertje vier”. Hun enthousiasme heeft geleid tot het welslagen van dit prachtige project.

De olifantenboom, de paddestoelenhuisjes, de jonge uilen in hun nest, de spelende kinderen,… allen laten ze het bos tot hun droom worden.   Dit kleine stukje verwilderde pastorietuin werd een avontuurlijk beleefbos voor ieder die het kind in zich bewaard, voegt Peter Vral er aan toe.

Droombergen werd na de opening in mei 2019 d é ontmoetingsplaats in het kloppend hart van Oombergen. Sinds 1 september trekken de leerlingen van Klavertje 4 dagelijks naar Droombergen om er in open lucht les te krijgen. “Een initiatief dat hopelijk snel navolging krijgt in andere deelgemeenten,” vult Burgemeester De Potter aan.

De stad Zottegem was ook genomineerd als meest bijenvriendelijke gemeente. “We dongen ook mee voor de prijzen met onze senbiliseringscampagne rond wilde bijen. You can’t win them all,” grapt schepen Goossens. “In elke deelgemeente werd afgelopen jaar een reuzenbijenhotel met infopaneel geplaatst. Aan elk bijenhotel start een wandelroute. In Erwetegem is er ook een bijenzoektocht aan gekoppeld. Alle info over de bijenroutes vind je de op website zottegem.be/bijenroutes. In de lente gaan we dit project ook verder uitrollen voor de lagere scholen.”

X