Lichtprojecties brengen extra sfeer in de stad


Geraardsbergen. Met de boodschap ‘Draag (de) zorg’, een lichtprojectie die vanaf vandaag te lezen is op de muur aan de ingang van het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis in Geraardsbergen, wil het lokaal bestuur van Geraardsbergen alle zorgpersoneel en inwoners een hart onder de riem steken.

Deze lichtprojectie vormt samen met een aantal andere lichtactiviteiten in de stad een actie die twee noden ledigt: de lichtjes en projecties zorgen voor extra warmte en gezelligheid in de stad, en staan symbool voor hoop en verbondenheid in deze moeilijke tijden. Tegelijkertijd wil het lokaal bestuur haar steentje bijdragen aan de cultuur- en evenementensector, die het dit jaar zwaar te verduren kreeg.

“Wij hebben de handen in elkaar geslagen en hopen hiermee zaadjes te planten om in de toekomst onze stad letterlijk en figuurlijk op te lichten. We willen geen groots lichtspektakel, maar zien licht als teken van verbinding, een oppepper voor zorgmedewerkers, voor de evenementensector en voor iedereen die het kan gebruiken,”  zegt Ann Panis, schepen bevoegd voor cultuur en toerisme.

Extra sfeerverlichting in de stad is tot en met maandag 4 januari onder andere te zien aan de Sint-Bartholomeuskerk, de Marbol, het Stadhuis, het A.S.Z. en de Grotestraatbrug. Ook in de deelgemeenten zorgden de bewonersplatforms voor net dat extraatje meer sfeer en gezelligheid om deze donkere dagen van het eindejaar op te lichten.

X