“Wat de mensen in de zorg dit jaar gepresteerd hebben is bovenmenselijk” – Kurt De Loor, Zottegem

Op het eind van het jaar komen traditiegetrouw de nieuwjaarswensen en de onvermijdelijke terugblik op het coronajaar. Vlaams Volksvertegenwoordiger Kurt De Loor (sp.a) onthoudt alvast één ding: “Wat de mensen in de zorg dit jaar gepresteerd hebben is bovenmenselijk.” Speciaal voor hen schreef hij een nieuwjaarsgedicht. Dat gedicht staat te lezen op de Markt in Zottegem. “De helden van de zorg, zowel in de Zottegemse woonzorgcentra, in het ziekenhuis als in de eerstelijn, hebben in zeer moeilijke omstandigheden het beste van zichzelf gegeven. En dat doen ze nog, met gevaar voor eigen leven. Dat mogen we nooit vergeten. Zij zijn de superhelden van 2020.”

 

‘De helden uit de zorg waren onmisbaar’ schrijft Kurt De Loor in zijn gedicht op de Markt in Zottegem. Hij was 15 jaar OCMW-voorzitter in Zottegem en beseft dat het voor het zorgpersoneel een uiterst moelijk jaar is geweest. “Veel mensen weten dat ouderenzorg en zorg in het algemeen me altijd nauw aan het hart hebben gelegen. We mogen tevreden zijn dat we in ons land en in onze stad zo een goed uitgebouwd zorgsysteem hebben. Een crisis zoals vandaag drukt ons met de neus op de feiten hoe kostbaar en onmisbaar dat is.”

 

“Als OCMW-voorzitter schreef ik altijd een nieuwjaarsbrief naar de personeelsleden van Woonzorgcentrum Egmont. Vandaag is het een gedicht geworden aan alle mensen van de zorg om hen oprecht te bedanken voor wat ze het voorbije jaar gepresteerd hebben en voor alles wat ze vandaag nog doen, in uiterst moeilijke omstandigheden. Dat is bovenmenselijk.” Het krijtgedicht kan je lezen op de Markt in Zottegem, er valt niet naast te kijken.

 

Kurt De Loor roept iedereen op om de coronamaatregelen ook tijdens de feestdagen goed na te leven. “Als je het niet voor jezelf doet, doe het dan voor de personeelsleden in de zorg die het afgelopen jaar echt, met gevaar voor eigen leven, in de vuurlinie stonden.   Daarnaast ben ik ook iedereen uiterst dankbaar die het voorbije jaar ons land draaiende hield.”

X