Soroptimist Zottegem schenkt 1000 euro aan buurtproject in Elene

In Elene vormt een buurtcomité een verwilderd terrein om tot een blauw-groene oase. Het moet een idyllische ontmoetingsplek worden om te genieten van de natuur, te ravotten en om elkaar te ontmoeten. Het parkje is ontworpen voor jong en oud, voor mobiele en minder mobiele mensen. Het wordt een aangenaam rustpunt, vlakbij het dorpscentrum. De ideale uitvalsbasis voor een wandeling of fietstocht, in het prachtige dreven landschap tussen Elene en het kasteel van Leeuwergem.

 

Club Soroptimist Zottegem ZOVL  gaat dit buurtinitiatief  steunen door het schenken van 1000 euro.                                                                            

“ Soroptimst International is een organisatie die wereldwijd de levensomstandigheden en de status van vrouwen en meisjes wilt verbeteren. Wij, als Zottegemse afdeling,  steunen projecten in het buitenland in Rwanda, Haïti en Senegal , maar de klemtoon ligt toch op  lokale projecten zoals Lichtpunt,  De Hoop, BuSo Velzeke, ’t Roborstje  Zwalm, CAW, Voedseltuin Beugelhof in Velzeke . Een van onze doelstellingen is het realiseren van een aangename en gezonde  leefomgeving voor vrouwen en hun gezin. Dus daarbij past het buurtproject dat de sociale samenhang tussen de dorpsbewoners wil versterken perfect. Er zijn  Soroptimist clubs in 122 landen en in 2021  vieren we wereldwijd onze 100ste verjaardag met als  motto “A bright past, a brilliant future”. Die betere toekomst wilt  Soroptimist International over de ganse wereld bevorderen door het planten van bomen. ” aldus voorzitster Astrid Campens.

“Extra groen gaan wij , Soroptimist Zottegem,  nu ook in het kleine Elene doen groeien. Onze  doelstelling is om ieder jaar een groen project te steunen, telkens in een andere deelgemeente van Zottegem. Zo hebben we eerder de aanplant van bomen in het Kloosterbos in in Sint-Maria-Oudenhove mee gefinancierd.” zegt Pr Marina  Fauconnier.

De 1000 euro steun extra  is een fantastisch nieuws voor de vrijwilligers van  buurtcomité Helder Water. “Eind vorig jaar zamelden we via giften van buurtbewoners en sympathisanten en de steun van het Streekfonds Oost-Vlaanderen al 10.000 euro in.  Dankzij deze massale steun en een projectsubsidie  kunnen we nu beginnen aan het echte werk.”  zegt initiatiefnemer Ben Boone. 

De volgende maanden starten we de besprekingen met aannemers en vragen we de nodige vergunningen aan. 

De vrijwilligers en vele sympathisanten hopen dat het verwaarloosde stukje grond eind volgend jaar een groene parel aan het water wordt.

 

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

X