Coronavaccinatie: centra in Wachtebeke en Wetteren

Mellenaars gaan naar vaccinatiecentra De Warande in Wetteren

Gisteren werden de locaties bekendgemaakt van de vaccinatiecentra. Mellenaars zullen naar Wetteren (Warande) moeten voor hun vaccin. De locaties worden bepaald per Eerstelijnszone. Melle hoort bij Eerstelijnszone Scheldekracht, samen met de gemeenten Wichelen, Wetteren, Merelbeke, Destelbergen Lochristi, Laarne en Wachtebeke. De twee vaccinatiecentra voor onze zone zullen in Wachtebeke (Provinciaal Domein Puyenbroeck) en Wetteren (Warande) liggen. Wij stelden Studio M voor als locatie, maar dit bleek aan de kleine kant. Mellenaars zullen dus gevaccineerd worden in Wetteren.

Om minder mobiele mensen tot in de centra te krijgen, rekent de regering op de knowhow van de taxisector en de Minder Mobiele Centrales. Ook De Lijn zal een rol spelen in dit verhaal.Daarnaast wordt er ook een systeem van thuisvaccinatie op poten gezet voor wie dat nodig heeft, zoals bedlegerige pati ënten, dementerende pati ënten, psychiatrische pati ënten of mensen met een hoge ouderdom bijvoorbeeld. Wie het echt heel moeilijk heeft om zich te verplaatsen, zal op die manier het vaccin kunnen krijgen.

Iedereen wordt uitgenodigd in een vaccinatiecentrum in de buurt
Eens het zover is, krijg je een uitnodiging om je te laten vaccineren, via sms, brief en/of mail.
Daarin vind je de datum, het uur en waar je verwacht wordt. Je moet die afspraak herbevestigen. Dat kan online of via de telefoon. Wanneer de afspraak jou niet past, kan je datum en uur wijzigen maar niet je locatie.

Het vaccin is veilig en uitgebreid getest

De ontwikkeling van het coronavaccin kreeg wereldwijd de hoogste prioriteit. De administratieve procedure is verkort maar alle veiligheidsstappen zijn gezet en elk vaccin is uitgebreid getest bij een grote groep mensen. Alle vaccins doorlopen een uiterst strenge goedkeuringsprocedure voor gebruik. De Europese goedkeuring garandeert dat het stuk voor stuk betrouwbare vaccins zijn.