Carnavalcomit é gaat voor coronaveilig alternatief in Brakel 2021.

Geen carnavalstoet maar wel een herbeleving langs het parcours

Met de hoge coronacijfers is het duidelijk dat ook in Brakel dit jaar geen traditionele carnavalstoet en kindercarnavalstoet zal doorgaan tijdens het eerste weekend van februari.
Het carnavalcomit é van Brakel is daarom begonnen aan een alternatief dat op een coronaveilige manier kan verlopen in de “eigen bubbel”. Een cultuurwandeling in en rond de straten waar normaal de stoet passeert zal het concept van dit jaar worden vertelt Bartel Seghers.

Algemene info

Concreet gaat het om een wandeltocht waarbij foto’s opgehangen worden die de sfeer van de voorbije acht jaar carnaval in Brakel moeten weergeven. Bij iedere foto zal een QR-code staan die ervoor zorgt dat men een geluidsfragment kan beluisteren met uitleg over de foto of carnaval Brakel in het algemeen. De wandelroute met de locaties van de verschillende canvassen zal via de facebookpagina van het carnaval comit é Brakel te vinden zijn. De foto’s zullen te bezichtigen zijn van zes tot twintig februari.

 

Foto’s:   zo wordt het dit jaar   geen carnaval in Brakel maar er zijn wel foto’s / Foto’s archief BB