Zottegem heeft de beste bakker van Vlaanderen!

Het stond bijna in de sterren geschreven, maar na beste bakker van Zottegem en van Oost-Vlaanderen hebben de lezers van Het Nieuwsblad bakkerij Sint-Anna uit Zottegem nu ook tot beste bakker van Vlaanderen gekozen.

Het ging om een wedstrijd waarbij eerst de beste bakker van elke gemeente werd verkozen en daarna ook de beste bakker per provincie. Een professionele jury ging daarna langs bij elk van de provinciale winnaars en proefde en testte daar het aanbod. Na die proeving werd bakkerij Sint-Anna tot winnaar gekroond.

Lees het Nieuwsblad artikel via deze link

Lees hieronder het oordeel van de jury na het bezoek aan Sint-Anna

Brood:  “Boterhammen met een lekker krokant korstje. Ook een mooi assortiment van grote boerenbroden tot een desembroodje met basilicum dat zeer smaakvol is.”  4,5/5

Pistolets:  “De ultieme pistolet waarvan het korstje gebroken is en je bij elke hap gekraak hoort. Er zit ook danig veel smaak in dat je het beleg niet mist.”  5/5

Koffiekoeken:  “Ook hier een suikerlaagje in de croissant, wat lekker is. Als extraatje krijgen we nog een palmier ofwel een bladerdeeggebakje met gekaramelliseerde suiker.”  4/5

Patisserie: “Een eclair gemaakt met echte vanille, je ziet de puntjes in de crème. Dat vind je niet vaak. Onderin het frambozentaartje zit er een zeer lekker zanddeeg. En dat zijn chocoladetaartje met pralin écrème een van de best verkopende taartjes is, snap je bij elke hap.”  5/5

De bakkerij:  “Van op straat ruik je het lekkers al. En binnen voel je de warmte van de mensen. Jong en oud maakt er een praatje. Er komt een oudere vrouw langs die vertelt dat ze elke dag drie andere bakkers passeert om hier haar brood te kopen”. Dan weet je genoeg.”  4,5/5

Bakker Bart en zijn team reageerden al via de Facebookpagina van Bakkerij Sint Anna:

🤩 YES, GEWONNEN 🤩 Een jaar lang mogen wij ons de Beste Bakker van Vlaanderen noemen 🥳
De jury was tijdens het proeven erg lovend over onze kwalitatieve producten. Het Zot Bolleke, onze pistolets en het Sultana gebakje zorgden ervoor dat wij de hoofdprijs konden winnen 🏆 Bedankt aan IEDEREEN die hieraan zijn steentje heeft bijgedragen. Zonder onze trouwe klanten en gedreven topmedewerkers was dit nooit mogelijk geweest 🧡
X