Tweede vaccinatie WZC Egmont in thema van liefde

Het was vandaag een bijzondere dag in het Woonzorgcentrum Egmont. Drie weken na de eerste vaccinatieronde, werden bewoners en medewerkers gevaccineerd met de tweede dosis van het coronavaccin.

Een dag waar iedereen heel hard naar uitkeek en die werd dan ook feestelijk ingekleed, in het thema van Valentijn. “Vandaag was een speciale dag, één van hoop na een lange, emotionele periode. We kunnen onze medewerkers niet genoeg bedanken voor hun immense inspanningen om de bewoners een warme thuis te blijven bieden, maar het gemis van familie woog zwaar,” zegt burgemeester Jenne De Potter. “Met de tweede vaccinatieronde staan we terug een stap dichter bij het ‘nieuwe normaal’ en de sfeer was dan ook heel uitgelaten bij zowel bewoners als medewerkers. En geen betere manier om zo een dag te vieren dan in het thema van Valentijn!” Alles stond in het teken van de Liefde vandaag. De zalen werden versierd, evenals de woningen van de koppeltjes en alle bewoners konden genieten van een heerlijk Valentijnsmenu, compleet met alcoholvrij aperitief en hartelijk dessert. Het werd bijzonder goed gesmaakt! Er werd gezellig nagepraat bij een tas koffie over de liefde en hoe de bewoners dit vroeger beleefden. “Tien dagen na de tweede coronavaccinatie is de werking optimaal en daarom kunnen we vanaf maandag 22 februari ook terug de bezoekregeling aanpassen. Dat zal nog niet zoals voorheen kunnen omdat de huidige coronasituatie in de maatschappij nog steeds grote voorzichtigheid vraagt. Uiteraard houden we ook zoals steeds rekening met alle richtlijnen,” zegt schepen van sociale zaken Peter Vansintjan. “Familieleden zijn deze week op de hoogte gebracht van de bezoekmogelijkheden en we rekenen op ieders begrip om de regels te volgen. Hoewel bezoek dus nog beperkt is, zijn we vooral heel blij dat onze bewoners terug kunnen genieten van gezelschap op de woning!” Vanaf 22 januari mag op weekdagen 1 vaste contactpersoon op bezoek komen op de woning. Voor de andere contactpersonen blijft het WZC Egmont gebruik maken van de babbelboxen. Elke bezoeker dient zich vooraf te melden en een afspraak te maken.