Groen reikt Groene Pluim uit aan … alle inwoners van Horebeke

De jaarlijkse Groene Pluim gaat dit jaar naar alle inwoners van Horebeke. Op die manier wil Groen Horebeke alle inwoners bedanken voor de uitzonderlijke prestaties die iedereen in het corona-jaar moeten leveren heeft. Via een flyer wil Groen de inwoners nu persoonlijk bedanken.

“De inwoners hebben elkaar geholpen en elkaar gesteund”, luidt het bij Groen Horebeke. “Ze hebben zich een jaar lang dubbel moeten plooien om zich aan tal van regels te houden. Ze hebben in kleine en in nog kleinere bubbels moeten leven. En zich van heel wat geneugten moeten onthouden. En dan verdient een pluim. Een Groene Pluim.”

Met de uitreiking van haar Groene Pluim wil Groen Horebeke bij de start van een nieuw jaar steeds individuele mensen, bedrijven, instellingen of organisaties bekronen die via hun ecologische of sociale aanpak zich inzetten ten voordele van medemensen, jeugd, natuur, de buurt of de lokale gemeenschap. Op die manier wordt erkenning gegeven aan waardevolle initiatieven, los van ideologie of overtuiging, en andere mensen te inspireren en motiveren.

Hoe ging de selectie in zijn werk?

Via Facebook en de Groenkrant werden eind 2020 de leden van Groen en inwoners van Horebeke gevraagd kandidaten aan te brengen die volgens hen een Pluim verdiende. “Omdat het echter een uitzonderlijk jaar is geweest, hebben we er voor geopteerd om niet enkel de toegestuurde kandidaten maar alle inwoners van Horebeke een Groene Pluim uit te reiken”, aldus Groen Horebeke. “Er werden uitzonderlijke inspanningen verwacht van iedere inwoner van Horebeke en er worden nog steeds uitzonderlijke prestaties verwacht. En het mag benadrukt worden, de inspanningen werpen hun vruchten af. Het licht van de lange covidtunnel is eindelijk in zicht. Groen feliciteert daarom alle inwoners met deze verdiende Groene Pluim.”

Groen Horebeke reikte voor de vijfde keer al de Groene Pluim uit. In het verleden mochten de Vrije Basisschool 2geltje, Natuurpunt Kern rondom Burreken, Buren en Boeren en het Geuzenfeest de trofee reeds in ontvangst nemen.