Oosterzeelse wandelclub blijft niet bij de pakken zitten

Organiseert coronatocht in Bavegem

 

De Oosterzeelse Wandelclub WSV Land van Rhode vzw is geen club die bij de pakken blijft neerzitten. Toen op 1 februari 2020 in Burst de 33 ste Sprokkeltocht werd georganiseerd wist de wandelclub niet dat het meteen zijn laatste wandeltocht in 2020 zou worden wegens een virus dat over de hele wereld zou razen. Een jaar om snel te vergeten. We schrijven maart 2021, het is wachten op de prikjes, wachten op versoepeling, vrezen voor de verstrenging. De club is momenteel meer dan één jaar op non — actief gezet. Vergeet voor een keer de coronacijfers, vlucht weg van grafieken en de werkelijkheid. Je krijgt van de Oosterzeelse wandelclub zomaar een gezondheidstip cadeau. Tot 21 maart 2021 kan je dankzij WSV Land van Rhode vzw vrij komen wandelen in Bavegem. Trek de wandelschoenen aan en vertrek op uw eigen tijdstip en tempo voor een tocht van 6, 8, 9, 14 of 17 km. Aan u de keuze. Je vertrekt aan de kerk in Bavegem. Hou je wel aan de vigerende veiligheidsregels. De goed zichtbare wegwijzers leiden je langs de troeven van Bavegem en regio. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle)

Voorzitter Erik Lievens: ‘Maar het wordt hoog tijd dat we op een normale wijze onze wandeltochten mogen organiseren. We kunnen het alleen maar hopen, we zouden graag op 25 april 2021 ‘Vlaanderen Wandelt Lokaal’ organiseren. De speelplaats van het GILO Oosterzele zou een ideale locatie zijn. Het zou inderdaad onze eerste actie zijn sinds februari 2020. We hebben intussen aan de wandelliefhebbers al een aantal goed bewegwijzerde routes aangeboden, maar het is toch niet hetzelfde, we missen de gemoedelijkheid van het gezelschap’, mijmert Erik Lievens. Het komt wel allemaal goed, zei nieuwsanker Martine Tanghe toen ze afscheid nam van de VRT.

De coronawandeling in Bavegem heeft veel te bieden. Sinds de start van de coronapandemie hebben velen het wandelen (her)ontdekt. We raden je de coronawandeltocht ten zeerste aan. Er is heel wat te zien. We vatten het aanbod van WSV Land van Rhode vzw samen in vier verleidelijke werkwoorden: Beleef, Bewonder, Ontdek en Geniet. Neem deze geboden gerust aan als een gouden raad en geniet van deze coronawandeltocht in Bavegem en regio. De tocht slingert langs de Molenbeek, Hoogkouter, Dikkelinde, Hasselenbroek, Vlierzele, grot O.L. Vrouw van Lourdes, Windgat, Sint — Antoniuskapel, melkerij Inex, Letterhoutem, Heiland, Kottembeek, Bruisbeke, Houtembos, ook in een klein deeltje in Oosterzele. Geniet van de natuurwandeling. Het ideale moment om in de eerste lentemaand eens uit te waaien. De Oosterzeelse wandelclub wenst je veel wandelplezier. Je hoeft uiteraard niet in te schrijven. Wat kan er nog gratis in deze tijden? De coronawandeling, dus. Info: voorzitter Erik Lievens, erik-lievens@skynet.be, 0475 / 78 11 96, secretariaat Diana Scheirlinck, diana.scheirlinck@skynet.be, 0475 / 42 05 12.   Reporter 17