Tweede gemeentelijk sportpark in Lierde.

Het heeft veel voeten in de aarde gehad doch vorige week werd groen licht gegeven voor de aanleg van een nieuw sportpark gelegen tussen Tempel en Bergstraat.

“Er dient dus een ontwerp gemaakt te worden voor een sportpark in een groene natuurlijke omgeving waarin ruimte is voorzien voor twee voetbalvelden met tribune, kleedkamers en kantine, twee beachvolleybalterreinen, een natuurlijk BMX/cross parcours voor de jongsten van ongeveer 350 meter. Daarnaast een groenparking voor 120 wagens en uitgebreide fietsstaling en een groen park/boszone die zowel de bewoning langsheen de Tempel als de Bergstraat dient te bufferen. Tevens voorzien we ruimte voor een aan te leggen geboortebos en ruimte om te wandelen met eventueel een hondenloopweide.” verduidelijkt burgemeester Jurgen Soetens.

“Zoals ook al het geval was voor het sportpark De Zandloper gaat het gemeentebestuur voor de verdere realisatie van dit project in zee met de sportdivisie van TMVW-Farys. De laureaat van het ontwerp zal in principe deze zomer kunnen worden gekozen en dus hopen we in minder dan 2 jaar van start te kunnen gaan met de werken.” voegt schepen van sport Antoine Van De Maele hier nog aan toe.

Ondertussen zal volop werk worden gemaakt van de minnelijke verwervingen en de opmaak van het ruimtelijk uitvoeringsplan.

Soetens, Van De Maele, Vekeman
Antoine Van De Maele (schepen van sport), Jurgen Soetens (burgemeester), Steven Vekeman (voorzitter gemeenteraad)